Belföld

Brüsszelben is hallani fogják Magyar Péter hangfelvételét

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 19:41

Donáth Anna, a Momentum politikusa küldi el Vera Jourovának.

„A ma nyilvánosságra került hangfelvételt elküldöm az Európai Bizottság alelnökének, Vera Joruovának, aki évek óta dolgozik a magyar jogállamiság helyreállításán Brüsszelben. Azért fogom elküldeni neki, hogy amikor Orbán Viktor legközelebb arról próbálja meggyőzni őt, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatás független és működik a jogállam, akkor szó szerint tudja neki idézni a volt igazságügyi miniszter szavait” – írta ki Facebook-oldalára Donáth Anna, a Momentum politikusa. 

Donáth Anna szerint a hangfelvétel bebizonyította, „amit eddig is tudtunk: Magyarországon régen megszűnt a jogállam. A felvételen Varga Judit akkori igazságügyi miniszter elismerte, hogy a kormány manipulálja az ügyészség nyomozati anyagait, és Polt Péteren keresztül befolyásolja az igazságszolgáltatást.”

Ahogyan is is, hogy „jogosan követeltük az Európai Bizottságtól, hogy várja el a kormánytól a jogállam helyreállítását. És bebizonyosodott, hogy az Európai Bizottság jogosan kötötte szigorú feltételekhez az EU-s pénzek felszabadítását. Nem véletlenül küzdünk mi is azért, hogy Magyarország a kormány megkerülésével, közvetlenül kapja meg az EU-s pénzeket, és hogy kötelezővé tegyék az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.”

A kedd délelőtt nyilvánosságra hozott hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Magyarországon a rendszerváltozás óta a legnagyobb politikai és jogi válság van – ezt mondta az RTL Híradónak adott interjúban Magyar Péter:


Nyitókép: Demecs Zsolt / MTI

#Belföld#magyar péter#momentum#donáth anna#európai unió#Vera Jourová

Címlapról ajánljuk