Belföld

Győztek a civilek, nyártól újra lesz orvosi ügyelet Tahitótfaluban

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 6:30

Engedett a kormányzat, ám a részleteket még nem sikerült tisztázni.

A nyári időszakra visszatér az orvosi ügyelet Tahitótfalura, ezt Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője jelentette ki egy nem sajtónyilvános fórumon, közölte a Népszava. A kormányzat látszólag engedett a civilek és a pomázi, valamint a szentendrei polgármesterek tiltakozásának. A részletek azonban még nem ismertek, így nem tudni, mikor és milyen formában lesz elérhető az ügyelet a Dunakanyarban élők számára.

A Dunakanyarban korábban felháborodást váltott ki az ügyeleti rendszer átalakítása, több pontot megszüntettek, köztük a tahitótfalusi és a pomázi egységeket. A civilek aláírásokat gyűjtöttek az ügyelet visszaállításáért. Egy szentendrei fórumon, ahol az ügyelettel kapcsolatos kérdéseket tárgyalták, konkrét válaszokat még nem kaptak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója a rendezvényen ismertette az új alapellátási ügyelet tapasztalatait, de a részletekről még nem született döntés. A pomáziak is érdeklődtek az ügyeletük visszakapása miatt, de azt a választ kapták, hogy Szentendre képes ellátni őket. A szentendrei ügyelet gyermekellátásra is alkalmas, bár néha hiányzik a gyermekszakorvos.

Az Országos Mentőszolgálat és a Belügyminisztérium részletekről még nem nyilatkozott, de nem tagadták a tahitótfalusi ügyelet megnyitását. Az elemzések alapján időszakosan működtetni fognak ügyeleti helyeket.

A témával részletesen nemrég a Házon kívül is foglalkozott:

Nyitókép: RTL

#Belföld#tahitótfalu#orvosi ügyelet#kormányzat#mentő

Címlapról ajánljuk