Belföld

Magyar Péter: Elkerülhetetlen Orbán Viktor kihallgatása

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 7:54

Magyar Péter a Politico című lapnak nyilatkozott. Szerinte a kormány tagjainak, köztük Orbán Viktornak elkerülhetetlen a kihallgatása.

Lázadónak nevezte hírlevelében Magyar Pétert a Politico. A brüsszeli lap arról ír, hogy a kormányát vaskézzel irányító, a befolyását a médián és az igazságszolgáltatási rendszeren keresztül az egész országra kiterjesztő Orbán Viktor a legnagyobb fenyegetéssel küzd, amióta 2022-ben ötödjére is hatalomra került.

A lap felidézi a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételt, amelyet titokban készített volt feleségéről, Varga Juditról, miközben beszélgettek. Ebben az egykori igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy „Rogánék” javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni a Schadl-Völner ügy irataiból. Az ügyészség visszautasította az arra vonatkozó vádakat, hogy manipultálták volna a nyomozati aktákat, Varga Judit pedig kapcsolati erőszakkal vádolta meg Magyart, és erről később hosszan beszélt Hajdú Péter műsorában is. A legkeményebb állításokat a lenti videóban nézheti meg.


Magyar Péter a Politiconak úgy nyilatkozott, hogy szerinte az általa nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján magas rangú kormánytagokat fognak kihallgatni.

Véleményem szerint elkerülhetetlen a kormány egyes tagjainak, köztük Orbán Viktornak a kihallgatása

– mondta Magyar, akit a kapcsolati erőszakról szóló vádakról is kérdezték. Azt állította, soha nem bántotta a volt feleségét, kapcsolatukat pedig „mindkét fél részéről hektikusnak” nevezte.

Ez az egész történet a propagandakampány része, de teljesen kontraproduktív

– zárta mondandóját.

Magyar Péter szombat 3 órára hirdetett tüntetést Budapestre.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#magyar péter#orbán viktor#korrupció#schadl-völner ügy#kihallgatás#Politico

Címlapról ajánljuk