Belföld

Borkai eladta a lelkét Gyurcsánynak! – teleplakátolta Győrt a volt fideszes képviselőjelölt egyesülete

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 19:14

Olyan plakátok jelentek meg Győrben, amelyek Gyurcsány Ferenc embereként ábrázolják a szexbotrányba belebukó Borkai Zsoltot. Az akció mögött egy volt fideszes képviselőjelölt egyesülete áll, a plakátokra Borkai és a DK is reagált.

Olyan plakátok jelentek meg Győrben, amelyek azt sugallják, hogy Borkai Zsolt valójában Gyurcsány Ferenc embere – számolt be róla a 24.hu.

Az ominózus plakátokon az látszik, ahogy Gyurcsány Borkai maszkját veszi le magáról, a felirat pedig mellette a következő: „Vigyázat, csalók! Borkai eladta a lelkét Gyurcsánynak! Eladná Győrt is!” A plakátokon felelős kiadóként egy február végén bejegyzett szervezet, a Győri Civilek Körének Egyesülete van feltüntetve.


Az egyesület elnöke Panda Ákos, aki a Fidesz szimpatizánsának vallja magát, a szervezet másik képviselője, Morvay László pedig a lap szerint még közvetlenebb módon kötődik az önkormányzathoz. Korábban kétszer is indult Győrben önkormányzati választókerületben, emellett a a gazdasági és tulajdonosi bizottság külső tagja volt, 2021-ben pedig

1,5 millió forintért adott tanácsokat Dézsi Csaba András jelenlegi polgármesternek.

A lap a bizarr plakátok ügyében felkereste Morvay Lászlót, azonban ő Panda Ákoshoz küldte őket, de az elérhetőségét nem adta meg nekik. Arról érdeklődtek volna, hogy a plakátokat milyen forrásból finanszírozták, illetve, hogy azok elhelyezését, annak költségét támogatta-e anyagilag vagy más módon a Fidesz vagy bármely más politikai szervezet, azok bármely háttérintézménye, alapítványa, tagozata, vagy akár a győri önkormányzat. Mint írják, a győri a polgármestert is megkeresték, ám egyelőre ő sem reagált.

Ez egyértelműen Dézsi Csaba András műve, hiszen ennek a három hónapja létrehozott egyesületnek az egyik képviselője Morvay László, aki már az én polgármesterségem alatt is fideszes politikus volt, kétszer is indult a bácsai választókerületben, most pedig polgármesteri biztos Dézsi mellett. Tehát nyilvánvaló, hogy ezt a Fidesz, illetve Dézsi csinálták. Ez kampányfinanszírozási problémákat is felvet

– reagált a lapnak a Közösen a Jövőnkért Egyesület színeiben polgármesterjelöltként induló Borkai Zsolt, korábbi fideszes városvezető. Glázer Tímea DK-s önkormányzati képviselőt is felháborította a plakátkampány, amivel szerinte csak elismerik, hogy Gyurcsány Ferenc annyira fontos szereplője a közéletnek, hogy a Fidesz folyton vele akar foglalkozni, miközben az ellenzéki pártok alig jutnak hozzá az óriásplakátokhoz.

Nem tudom, hogy nevetségesnek vagy gusztustalannak tartsam-e ezt a szintet

– fogalmazott a DK győri polgármesterjelöltje.

Bár még több mint két hónap múlva lesz az önkormányzati választás, Győrben már heten jelentkeztek be a polgármesteri székért, köztük a szexbotrányba belebukó Borkai Zsolt is. Az egykori kormánypárti polgármester újrázási szándékával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Krizsán Csaba / MTI

#Belföld#borkai zsolt#gyurcsány ferenc#plakát#óriásplakát#dézsi csaba andrás#győr#dk

Címlapról ajánljuk