Belföld

Magyar Péter: Az A terv mellett B és C verziót is tervezünk más pártokkal

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 19:33

Magyar Péter szerint van már olyan partnerpárt, amellyel közel járnak a megegyezéshez.

A mai napig segítik információkkal régi kormánypárti kapcsolatai, akik támogatják az ügyét. A politikushoz több olyan közvélemény-kutatást is eljuttattak forrásai, amely a kormányzat számára készült a friss hazai politikai erőviszonyokról, illetve a mozgalmának megítélésről – mondta a Blikknek Magyar Péter.

Magyar kedden arról posztolt, hogy 20 százalék fölött áll még be sem jelentett pártja, azt azonban nem árulta el, hogy az idézett felmérést ki rendelte, kik készítette és milyen mintán vették fel.

Magyar a Blikknek most azt mondta: az a hatalom hazugsága, hogy csak Budapesten lázad az elit. A Talpra Magyarok Mozgalmat (TMM) egy ernyőszervezetként kívánják létrehozni, ami alá a jövőbeli politikai pártjuk, valamint egy egyesületük tartozna.

Az európai parlamenti választásokra már nem lesz lehetősége a TMM-nek saját jelölőszervezetet állítania, ezért már bejegyzett partnerpártot keresnek.

Az A terv mellett B és C verziót is tervezünk más pártokkal, a titoktartásra pedig azért van szükség, hogy a közös indulásunkat Rogán Antal miniszter vezette körök vagy az ellenzéki elit ne tudja ellehetetleníteni

– mondta a politikus. Magyar szerint van már olyan partnerpárt, amellyel közel járnak a megegyezéshez, de csak olyanokkal tárgyalnak, akiknek „nem volt részük a rendszerváltás után az ország lezüllesztésében”.

Azt tartanám logikusnak, hogy én vezessem majd a TMM által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártunk és a partnerpárt dönt közösen. Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat

– szögezte le. 

Magyar Péter arról írt a közösségi oldalán szerdán, hogy újabb gyermekotthonról tud, ahol szexuálisan bántalmaztak egy 15 éves gyereket, amit az intézmény vezetője megpróbált eltusolni tavaly. Állítása szerint több dokumentum és egy ombudsmani jelentés jutott el hozzá kedden:


Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#magyar péter#ep-választás#talpra magyarok

Címlapról ajánljuk