Belföld

Botrány Győrben: rendőrökkel vitették el a polgármesterjelöltet egy kukás cég területéről

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 14:34

Pintér Bencét, a Tiszta Szívvel a Városért polgármesterjelöltjét a rendőrök vezették a GYHG területéről.

Rendőrökkel vitették el egy győri kukás cég területéről Pintér Bencét, a Tiszta Szívvel a Városért polgármesterjelöltjét. Az egyesület közleménye szerint Pintér „személyesen akart érvényt szerezni a Kúria döntésének, miszerint a cég köteles kiadni, hogy mely alvállalkozóknak mennyi közpénzt fizetett ki 2020-ban és 2021-ben”.

A közleményükben azt írják, hogy januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben indított közadatperben kimondta a Kúria, hogy a cégnek ki kell adnia alvállalkozóik listáját. Állításuk szerint azonban 

a GYHG a kúriai döntés ellenére sem hajlandó elárulni, hogy mely cégnek, milyen munkára és mennyi pénzt fizettek ki.

Pintér kedden a Kúria ítéletét személyesen kézbesítve fel akarta szólítani Nagy Csaba igazgatót, hogy tegyen eleget a harmadfokú bírósági döntésnek, és adja át az adatokat. Azt írták, a biztonsági szolgálat megtagadta a dokumentumok átvételét, arra hivatkozva, hogy sem ő, sem a helyettese, sem senki olyan nincs az épületben, akivel tudnának beszélni.

Ezután megkíséreltem bejutni az épületbe, de először a biztonsági őrök, majd az általuk riasztott rendőrség állta utamat, utóbbiak végül kivezettek az önkormányzati cég területéről

– idézte fel a történteket a győri polgármesterjelölt.

Bár még több mint két hónap múlva lesz az önkormányzati választás, Győrben már heten jelentkeztek be a polgármesteri székért, köztük a szexbotrányba belebukó Borkai Zsolt is. Az egykori kormánypárti polgármester újrázási szándékával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Tiszta Szívvel a Városért Egyesület

 

#Belföld#győr#polgármesterjelölt#pintér bence#rendőrök#kúria

Címlapról ajánljuk