Belföld

Elindult az online szavazás a rákosrendezői mini-Dubajról

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 17:29

A Fővárosi Önkormányzat kikéri a budapestiek véleményét a Rákosrendezőre tervezett, mini-Dubajként elhíresült beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról. Mutatjuk, hogyan szavazhat.

Lakógyűlés címmel újra online szavazást indított a Fővárosi Önkormányzat, ezúttal a rákosrendezői mini-Dubajként elhíresült beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról kérdezik meg a budapestieket – jelentette be Karácsony Gergely kedden a Facebook-oldalán.

A főpolgármester elmondta, a kedden indult online szavazáson arra várnak választ a budapestiektől, hogy milyen funkciót kapjon Rákosrendező: parkváros vagy a mini-Dubaj koncepció valósuljon meg ott.

A kérdések között az is szerepel, hogy hogy a magyar kormány a területet nyílt eljárásban, nemzetközi versenyen vagy „államközi szerződés mögé bújtatva” értékesítse, illetve a területen a történelmi városképet védő beruházás legyen vagy újabb felhőkarcolókat építsenek – írja az MTI. 


A negyedik kérdés arra vonatkozik, hogy a járóbeteg-ellátó intézmények a kerületi önkormányzatok fenntartásában maradjanak, vagy azokat is „elvigye az állam”, ahogyan azt tette a kórházakkal vagy az iskolákkal – ismertette Karácsony.

Az online szavazáson minden 14 évesnél idősebb budapesti részt vehet, szavazni a lakogyules.budapest.hu oldalon lehet keddtől április 28-ig.

A főpolgármester hozzátette, a szavazásról a budapestieket szórólapokon is tájékoztatják, ezeken a Fővárosi Lakásügynökséget is népszerűsíteni szeretnék. Emlékeztetett arra, hogy tavaly is volt már Budapesti Lakógyűlés, akkor több mint százezer ember mondott véleményt a Lánchíd forgalmi rendjéről, illetve a főváros által a kormánnyal szemben elindított perről.

A rákosrendezői mini-Dubaj megépítésével az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

 

#Belföld#karácsony gergely#mini-dubaj#budapesti lakógyűlés#járóbeteg-ellátás

Címlapról ajánljuk