Belföld

A rákosrendezői mini-Dubajról is lesz budapesti lakógyűlés

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 13:39

A fővárosi önkormányzat kikéri a budapestiek véleményét a Rákosrendezőre tervezett, mini-Dubajként elhíresült beruházásról.

A Parkváros vagy Rákosdubaj címmel meghirdetett, a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely bejelentette: áprilisban elindítják a „második lakógyűlést”, hogy a budapestiek elmondhassák véleményüket a mini-Dubajként elhíresült rákosrendezői gigaberuházásról.


Az online szavazás egy hónapig tart majd, azon minden 14 évnél idősebb, lakcímkártyával rendelkező budapesti elmondhatja a véleményét a projektről. Karácsony rendkívül rossz jogi konstrukciónak tartja az Egyesült Arab Emírségekben lévő Eagle Hills ingatlanfejlesztő által tervezett beruházást, amely szerinte a közérdek helyett a befektetői érdekeket helyezi előtérbe.

Karácsony hangsúlyozta, a fővárosi önkormányzat álláspontja világos: Rákosrendezőre parkvárost szeretnének, ahol megfizethető lakhatás biztosítható. A főváros azonban egyetért a projekthez kötődő közberuházásokkal, közlekedésfejlesztési tervekkel, például a földalatti meghosszabbításával.

A rákosrendezői mini-Dubaj megépítésével az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#mini-dubaj#rákosrendező#budapest#budapesti lakógyűlés#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk