Belföld

Borbély Lénárd szerint 17-en utasították vissza Németh Szilárdot a polgármester-castingon

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 20:15

Újabb fordulat a csepeli fideszes belháborúban: a Fideszből kizárt városvezető azt állítja, hogy Németh Szilárd hosszú polgármester-castingot tartott, amin 17-en visszautasították.

Hosszú polgármester-castingot tartott Németh Szilárd Csepelen: 17 ember utasította vissza a felkérést, csak a 18. ember vállalta el a jelöltséget – állítja Borbély Lénárd, Csepel független, Fideszből kizárt polgármestere az ATV Voks 2024 című műsorában.

A Telex cikke szerint Borbély reagált a csepeli fideszes belháború március eleji fordulatára, miszerint a helyi Fidesz–KDNP békülési szándékát fejezte ki és önkormányzati választási megállapodást javasolt neki. A műsorban ezt „fricskának” nevezte és azt mondta, az ajánlat ellenére az őt lejárató bejegyzések és a „baloldali polgármester támogatása” nem szűnt meg Németh Szilárdék részéről. Borbély azonban kifejtette, értékrendje nem változott. 

Amit gondoltam a világról 2002-ben, mikor beléptem a Fideszbe, azt gondolom azóta is, ez nem változott meg

– fogalmazott. 

Hozzátette, Németh Szilárddal korábban emberi, sőt „már-már családi kapcsolatban” voltak. Úgy véli, a csepeliek tudják, hogy Némethnek egyetlen célja van, mégpedig az, hogy ő ne legyen polgármester. A műsorban azt is állította, hogy a helyi MSZP-frakcióban hárman Németh Szilárdnak dolgoznak.

Borbély Lénárd, Csepel korábban fideszes polgármestere és a helyi Fidesz között elmérgesedett a viszony. Borbélyt 2014-ben és 2019-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként választották a XXI. kerület vezetőjévé, azonban a Fidesz csepeli alapszervezetét 2022-ben feloszlatták, és az új szervezetbe a polgármestert már nem vették fel. A politikus a Fővárosi Közgyűlésben ugyanakkor továbbra is a Fidesz-KDNP-frakció tagja. Borbély korábban remek kapcsolatot ápolt a térség országgyűlési képviselőjével, a Fidesz alelnökével, Németh Szilárddal, aki korábban szintén Csepel polgármestere volt, azonban nemrég arról számolt be, hogy Csepelen összefogott ellene a baloldali ellenzék és egykori párttársa, a volt rezsibiztos is. A csepeli fideszes belháborúval korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: RTL Híradó

 

#Belföld#csepel#csepeli fidesz#belharc#németh szilárd#borbély lénárd#polgármester-jelölt#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk