Belföld

A csepeli Fidesz békülne a pártból kizárt polgármesterrel

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 21:02

Fordulat a csepeli fideszes belháborúban: a Fidesz–KDNP önkormányzati választási megállapodást javasol a pártból kizárt Borbély Lénárd polgármesternek.

Hogy ne kerüljön hatalomra a baloldal, a csepeli Fidesz–KDNP önkormányzati választási megállapodást javasol a pártból kizárt Borbély Lénárd polgármesternek – számolt be róla a Fidesz csepeli szervezetére hivatkozva a Magyar Nemzet. A kormánypárti lap szerint azt írta a csepeli Fidesz, hogy ideje félretenni „minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket”.

A Németh Szilárd vezette kerületi pártszervezet levelében azt javasolták, hogy „Borbély Lénárd vagy Dudás Zoltán polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára”.

A visszalépett polgármesterjelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit – írták, hozzátéve, egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulnak egymás ellen. A 24.hu arról ír, hogy Németh Szilárdék nem tájékoztatták előre Borbélyt és csapatát a békülési szándékról, az ajánlatról csak a sajtóból értesültek. 

A párbeszéd és a megbékélés fontos, de csak akkor, ha Csepel jövőjét és az itt élő emberek boldogulását szolgálja. Nekem mindig Csepel volt és Csepel lesz az első!

– ezt írta Borbély Lénárd a Facebook-oldalán hétfő este.


Borbély Lénárd, Csepel korábban fideszes polgármestere és a helyi Fidesz között elmérgesedett a viszony. Borbélyt 2014-ben és 2019-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként választották a XXI. kerület vezetőjévé, azonban a Fidesz csepeli alapszervezetét 2022-ben feloszlatták, és az új szervezetbe a polgármestert már nem vették fel. A politikus a Fővárosi Közgyűlésben ugyanakkor továbbra is a Fidesz-KDNP-frakció tagja. 

Borbély korábban remek kapcsolatot ápolt a térség országgyűlési képviselőjével, a Fidesz alelnökével, Németh Szilárddal, aki korábban szintén Csepel polgármestere volt, azonban nemrég arról számolt be, hogy Csepelen összefogott ellene a baloldali ellenzék és egykori párttársa, a volt rezsibiztos is. Ábel Attila pedig, akit vele együtt zártak ki a pártból, nemrég azt mondta: 

Németh Szilárd azért záratta ki őket a Fideszből, mert nem loptak neki.

A csepeli fideszes belháborúval korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Híradó

#Belföld#csepel#németh szilárd#békülés#borbély richárd

Címlapról ajánljuk