Belföld

Magyar Péter: Többen megkerestek Orbán környezetéből és az árnyékkormánytól

rtl.hurtl.hu

2024. április 1. 18:25

Magyar Péter szerint több száz emberrel beszélt az elmúlt napokban és sokan támogatják. A szombati tüntetésre százezreket vár.

A miniszterelnök közvetlen környezetéből és a Dobrev-féle árnyékkormányból is többen megkerestek informálisan és támogatásukról biztosítottak és szurkolnak a változásért – írta Magyar Péter a Facebookon.

Varga Judit volt férje arról is beszámolt, hogy több száz spontán beszélgetést folytatott le Mátrafüredtől, a Balaton parton át, Hévízig és rengetegen biztatták. „Minden pillanatban érzem azt az óriási felelősséget, ami a megelőlegezett, feltétlen bizalom miatt hárul most rám és tudom, hogy ez már egy egyirányú utca, innen nincs visszaút. Addig nem állunk meg, amíg vissza nem vettük a hazánkat Gyulától Mosonmagyaróvárig, Szakonyfalutól Fehérgyarmatig”.


Azt is hozzátette, április 6-án, szombaton több százezren és június 9-én több millióan fogunk kiállni együtt a hazánkért és megkezdeni a közös munkát egy új, modern, európai Magyarországért.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter kedden reggel bement az ügyészségre, hogy tanúvallomást tegyen, ezzel egy időben pedig közzétette a bizonyítéknak szánt hangfelvételt is. A felvételen állítása szerint Varga Judit hallható, amint arról beszél, hogy „Rogánék javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni”. Mindez Magyar Péter szerint azt támasztja alá, hogy meghamisították a Schadl–Völner-ügy iratait, valamint hogy a propagandaminisztert szorosabb szálak kötik Schadl Györgyhöz. Ezt követően Varga Judit kapcsolati erőszakkal vádolta meg Magyar Pétert, és zsarolásról beszél Varga azt állítja,  hogy olyan dolgokat mondott, amiket nem gondolt komolyan.

Egy másik ügyében pedig az a legfrissebb hír: sem az ügyészség, sem a kormány nem árulta szombaton el az RTL Híradónak, hogy meghallgattak-e már kormánytagokat a Magyar Péter hangfelvétele miatt indult nyomozásban. Az ügyészség elismerte: nincs felettes szervük, így az ügyészség vizsgálja, hogy hibázott-e az ügyészség a Völner–Schadl-ügy iratainak kezelésekor. Magyar Péter azt mondta: így nem várható pártatlan nyomozás.


Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#magyar péter#dk#árnyékkormány#orbán viktor#kormány

Címlapról ajánljuk