Belföld

Magyar Péter elővette Deutsch Tamás állítólagos drogügyeit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 28. 17:47

Magyar Péter azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy szándékosan alázza meg a saját „polgári, konzervatív, jobboldali” szavazóit, azzal, hogy Deutsch Tamást jelöli a Fidesz EP-listájának az élére? 

Csütörtök délután újabb poszttal jelentkezett a Facebookon Magyar Péter, aki ezúttal Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét vette célba. Magyar Péter Orbán Viktor miniszterelnöknek címezte a posztját felvezető kérdést, ami így szól:

Szándékosan alázza meg a saját »polgári, konzervatív, jobboldali« szavazóit, azzal, hogy Deutsch Tamást jelöli a Fidesz EP-listájának az élére?

Magyar Péter ezután hosszan idéz egy állítólagos rendőri tanúvallomást, ami szerint 1998 nyarán egy XVI. kerületi masszázsszalonban razziáztak a rendőrök, és a vendégek között ott találták Deutsch Tamást is. A vallomást tevő rendőr megítélése szerint a fideszes országgyűlési képviselő kábítószer hatása alatt állhatott. Az állítólagos vallomás szerint pár hónappal később egy Margit utcai „kupleráj” ellenőrzésekor is előkerült Deutsch Tamás, hasonló állapotban. A tanúvallomás szerint a képviselőt mentelmi joga miatt nem igazoltathatták, nem állíthatták elő, ellene eljárás nem indult.

Magyar Péter mindezzel egy 2015-ös ügyet porolt le. Akkor Juhász Péter – aki ellen a kormánypárti média épp drogozós lejáratókampányt folytatott – állította részben ugyanerre a rendőri vallomásra, részben más tanúkra hivatkozva, hogy Deutsch Tamás drogot fogyasztott. Emiatt akkor a fideszes politikus jó hírneve megsértésére hivatkozva beperelte az V. kerületi ellenzéki képviselőt, de a bíróság első fokon elutasította a keresetét, mert bizonyítva látta, hogy Deutsch fogyasztott már élete során illegális drogot.


Az első fokú bírósági ítéletről így számolt be az RTL Híradója:


2016-ban, másodfokon a bíróság már jogerősen Deutsch Tamásnak kedvező ítéletet hozott, arra jutva, hogy Juhász „megalapozatlanul híresztelte”, hogy a fideszes politikus rendszeresen drogot fogyasztott, ezzel pedig megsértette jó hírnevét és emberi méltóságát. Az ellenzéki politikus ezzel kapcsolatban azt írta, hogy „az elsőfokú bíróság szerint még bizonyítottam, hogy Deutsch drogozott, a másodfokon eljáró fővárosi ítélőtábla szerint azonban már nem. Itt ugyanis már nem azt vizsgálták, hogy Deutsch dorgozott-e egyáltalán, hanem azt, hogy rendszeresen tolt-e magába füvet és kokaint, ahogy ezt egyes emberek állították.”

A Fidesz-KDNP pártszövetség azután jelölte Deutsch Tamást a kormánypártok európai-parlamenti listájának élére, hogy Magyar Péter volt felesége, Varga Judit a kegyelmi botrány következményeképp lemondott listavezetői helyéről.

Nyitókép: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én – Fotó: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#magyar péter#deutsch tamás#kábítószer#juhász péter#orbán viktor#európai parlamenti választás

Címlapról ajánljuk