Belföld

Magyar börtönben marad az antifa-per olasz vádlottja – a bíróság elutasította a nő kérelmét

rtl.hurtl.hu

2024. március 28. 13:06

Ilaria Salis kizárólag a személyes jellegű kérdésekre válaszolt, például arra is, hogy hol tanított, mennyi volt a fizetése.

Csütörtökön tartották az antifa-per első tárgyalását a Fővárosi Törvényszéken. Ilaria Salis, a per olasz elsőrendű vádlottja nem tett vallomást, ügyvédje a letartóztatásának megszüntetését kérte, olvasható a hvg.hu tudósításában.

A tárgyalás csúszott, mert a harmadrendű vádlottat németországi házi őrizetéből nem sikerült bekapcsolni a tárgyalásra. Salis kizárólag a személyes jellegű kérdésekre válaszolt, például arra is, hogy hol tanított, mennyi volt a fizetése.

Kisebb ügyeim voltak, amikben felfüggesztett börtönt kaptam, de mivel ezek kisebb ügyek voltak, soha nem kerültem börtönbe

– magyarázta. 

Ügyvédje kért engedélyt, hogy Salis Olaszországba mehessen európai bűnügyi felügyelet alatt, vagy ha nem, akkor óvadék ellenében legalább kijöhessen a börtönből. A bíró elutasította az indítványt, de májusban újra vizsgálják Salis ügyét. A bíróság indoklása szerint Salis előzőleg is szembekerült a törvénnyel, és a bűncselekmények elkövetési módja miatt fenntartják az előzetes letartóztatást.

Salis ügye Olaszországban közfelháborodást váltott ki, és nemzetközi diplomáciai feszültséget okozott. A témával foglalkozott az RTL Híradója is:


Nyitókép: RTL

#Belföld#ilaria salis#börtön#olaszország#ügyészség

Címlapról ajánljuk