Belföld

Összenő, ami összetartozott, óbaloldal – megérkeztek a reakciók a DK-MSZP-Párbeszéd együttműködésére

rtl.hurtl.hu

2024. március 28. 18:02

A DK, az MSZP és a Párbeszéd bejelentette, hogy együtt indulnak az ide EP-választáson és 2026-ban is közös miniszterelnök-jelöltjük lesz. Összenőtt, ami összetartozik, óbaloldal, áttörés a parazitológia tudományágában – így reagáltak az ellenzéki pártok. 

Közösen indul az európai parlamenti választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd – közölte sajtótájékoztatón a három párt. Az együttműködés nemcsak mostanra szól, hanem 2026-ra is, akkor is együtt indulnak, még a miniszterelnök-jelöltjük is közös lesz. Összeszedtük, hogyan reagált a többi ellenzéki párt a bejelentésre. 

Jobbik: Összenőtt, ami mindig is összetartozott

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője a Facebook-oldalán reagált a bejelentésre. „Összenőtt, ami mindig is összetartozott: Gyurcsány pártjába olvadt az MSZP és a Párbeszéd” – írta posztjában. A politikus úgy látja, hogy „a változást szomjazó magyar társadalom által hátrahagyni kívánt múltat képviselő DK, MSZP és Párbeszéd” lépése nem a NER lebontását, hanem az érintett pártok túlélését célozza.

LMP: Hatalmas áttörés a parazitológia tudományágában

Ungár Péter, az LMP társelnöke ugyancsak a Facebookon fejtette ki véleményét. A DK és az MSZP együttműködése nem lepte meg, „hiszen egyazon eredetű pártok, nagyon hasonló világlátással”, de a Párbeszédről már mást gondol. „Politikatörténeti kuriózum, demokráciaelméleti probléma és hatalmas áttörés a parazitológia tudományágában az, hogy a Párbeszéd, amely több, mint egy évtizede létezik, nem vett részt még országos választásokon, és most ismételten nem méretteti meg magát” – szúrt oda Ungár.

Momentum: Óbaloldal

„Óbaloldal” – mindössze ezzel az egyetlen szóval kommentálta a DK, az MSZP és a Párbeszéd együttműködését a Momentum rövid sajtóközleményében.

Nyitókép: Dobrev Klára / Facebook

 

#Belföld#dk#mszp#párbeszéd#együttműködés#ellenzéki pártok#lmp#jobbik#momentum#európai parlamenti választás 2024#ungár péter#gyöngyösi márton

Címlapról ajánljuk