Belföld

A lúgos orvos áldozata „megoldást” ajánlott Varga Juditnak párkapcsolati erőszakra

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 13:57

Renner Erika ironikus posztban mutatta be, hogy Varga Judit hol találhat segítséget bántalmazás esetén.

Kedves Judit! Szomorúan olvastam a facebook oldalán kiírtakat. Tudom, milyen egy zaklatás és milyen egy bántalmazás. Szeretném ajánlani hogy, menjen be az ASK-ba, azok nagyon jók. Kap mindenben segítséget. De ezt úgyis jobban tudja, hiszen ezeket Ön hozta létre és hirdette is őket 

– írta Renner Erika, a lúgos orvos áldozata a Facebookon.

Renner arra reagált, hogy a volt igazságügyi miniszter a Facebookon arról posztolt, hogy a volt férje Magyar Péter éveken át bántalmazta, amíg házasok voltak.


A gúnyos-ironikus írásban azt ajánlja Renner a volt tárcavezetőnek, hogy „ha a volt férje megjelenne a lakásán, és ez Önben félelmet keltene, akkor elmehet a rendőrségre és feljelentést tehet, ahogyan azt nekem is ajánlotta nemrégiben a BVOP szóvívője, Makula György”.

A posztját azzal fejezte be, hogy „lehet még a NANE-hoz is fordulni, bár szerintük a »celeb áldozatoknak« minden sokkal könnyebb. Kitartás és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok” – írta.

Renner Erikát 2013-ban volt barátja, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori igazgatója, Bene Krisztián otthonában támadta meg, mivel a nő korábban szakított vele. Az akkor még hivatását gyakorló orvos elkábította, majd maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét, és annak környékét. A nő később számos helyreállító műtéten esett át, maradandó sérülésekkel kell leélnie életét. Bene Krisztiánt 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, és örökre eltiltották a hivatásától.


Bene kapcsán az utolsó hír az volt, hogy március 8-án – nőnapon – tartották a meghallgatását a Fővárosi Törvényszéken. A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a 2024. március 8-án a meghallgatás eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra a férfit.

Nyitókép: RTL

#Belföld#varga judit#renner erika#bántalmazás#magyar péter#nane#párkapcsolati erőszak

Címlapról ajánljuk