Belföld

Nem hallgatta még ki K. Endrét gyanúsítottként a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 15:23

Polt Péter közölte Ungár Péterrel írásban, hogy áll a K. Endre-ügy, amit az RTL Házon Kívül rejtett kamerás felvétele után robbant ki.

Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság K. Endre ügyében, azonban még nem hallgatták ki gyanúsítottként – derült ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, amit Ungár Péter kérdésére adott.

Az LMP társelnöke azt akarta megtudni Polttól, hogy „milyen eljárási cselekményeket foganatosít a nyomozóhatóság?”, de a fentieken kívül nem kapott tájékoztatást. Egyébként az országgyűlési képviselőt átirányította a nyomozó hatósághoz.

Korábban a Népszava pont náluk akart választ kapni a kérdéseire, de ők is csak azt tudták meg, hogy még nem hallgatták ki K. Endrét gyanúsítottként. A lap cikke 9 napja jelent meg, így ez azt jelenti, hogy kihallgatás azóta sem volt.

A Házon Kívül március elején készített rejtett kamerás felvételeket arról, ahogy a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese K. Endre vallomása megváltoztatásra próbálta rávenni a bicskei gyermekbántalmazás egyik áldozatát.

A Házon kívül teljes riportját az RTL+-on lehet megnézni.

Nyitókép: Polt Péter. Fotó: MTI/Kovács Attila

#Belföld#k. endre#polt péter#kihallgatás#gyanúsított#ungár péter#rejtett kamerás felvétel#kegyelmi botrány

Címlapról ajánljuk