Belföld

Hont András beleállt Magyar Péterbe: Ilyet a bűzösborz sem csinál

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 14:28

Hont András újságíró a hangfelvételről azt írta: a hallottaknál durvább működést feltételez a NER-ről. 

Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje, az állami Diákhitel Központ volt vezetője kedden nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amit még Varga Judittal közös otthonukban, Varga Judit tudta nélkül rögzített. Az akkor még az igazságügyi tárca élén lévő Varga Judit a felvételen arról beszél, hogy Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból. A nyilvánosságra hozott hangfelvételt itt lehet teljes egészében meghallgatni:


Hont András újságíró, publicista Facebook-oldalán kommentálta a hangfelvételt. „Tehát, annál, ami elhangzik, mindenki, ismétlem: mindenki, sokkal durvább működést feltételez a NER-ről (megjegyzem: igen, én is)” – fogalmazott. Szerinte az érintettek és elkötelezettek el is fogják mondani, hogy 

dehát, egy olyan ügyről beszélünk, amelyben egy volt államtitkár ellen büntetőeljárás folyik, és arról hallhatunk részletet, hogy az ügyészségen nem lehet átvinni a politikai akaratot. Ugyanakkor azért hadd ne legyünk már hálásak, hogy a NER nem működik sokkal durvábban. 

Hont András arról is írt, hogy ő ebből kijelentkezik, mindenki bizonygassa tovább magának, hogy övé egyedül az egyetlen helyes alapállás. 

Annyit még – hogy bizonyos értékekhez azért tartsuk magunkat –, ilyet a saját gyerekei anyjával nemhogy tisztességes ember, de úgy általában ember, sőt foltos hiéna vagy bűzösborz sem csinál

– zárta gondolatait Hont András.

Kedden 19 órától az rtl.hu-n megnézheti az RTL Híradó Magyar Péterrel készült interjúját.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#magyar péter#varga judit#hont andrás#hangfelvétel

Címlapról ajánljuk