Belföld

Gyűjtést szerveztek Siófokon, hogy a mentősöknek legyen cipőjük

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 14:52

Egy mentő évente 7 ezer forintot kap cipőre. A munkavédelmi lábbeli azonban 30 ezer forintnál is többe kerül.

Civilek gyűjtenek arra pénzt, hogy minden siófoki kivonuló mentősnek legyen legalább egy pár munkavédelmi cipője – írja a Magyar Narancs.

Még februárban tették közzé egy siófoki Facebook-oldalon, hogy 37 pár cipőre gyűjtenek. Mindennek az adta az apropóját, hogy az egyik mentős benzinbe lépett munka közben egy eset helyszínén, ami megette a cipője talpát.

A gyűjtés megmozgatta az egész várost. Az alapítvány támogatói jegyeket adott ki, amelyeket vállalkozók árulnak az üzleteikben. A cikk szerint ezek jól fogynak. Az emberek azonban ledöbbentek azon, hogy a mentős szakápolóknak gyakorlatilag koldulniuk kell a munkacipőért, amit egy frissen munkába állt építőipari segédmunkás alapból ingyen kap a munkaadójától. A siófoki állománynak harminchét strapabíró cipőre lenne szüksége összesen 1,2 millió forint értékben, vagyis 32 400 forint egy pár.

Az Országos Mentőszolgálat évi 7 ezer forint cipőpénzt biztosít, így 4,5 évig kellene spórolnia a dolgozójuknak egy pár cipőre.

Emellett a mentőápolók két évre kapnak 2 rövid ujjú és 1 hosszú ujjú pólót. Három évre kapnak 3 nadrágot, egy pár térdvédőt, egy pár levehető zsebet, egy derékövet. Négy évre kapnak egy vékony dzsekit. Hat évre pedig egy kabátot.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#mentő#siófok#cipő#munkavédelmi cipő#alapítvány#gyűjtés

Címlapról ajánljuk