Belföld

Vége a sztrájknak az Operaházban, megállapodott a dolgozókkal a vezetés

rtl.hurtl.hu

2024. március 24. 11:44

A mai Don Giovanni és Máté-passió már zenekari és énekkari részvétellel valósul meg.

„A mai napon a Magyar Állami Operaház vezetése és az intézmény dolgozóit képviselő szakszervezetek elnökei megállapodtak a sztrájk felfüggesztésében” – írja közleményében az Operaház.


Mint arról beszámoltunk, kedden sztrájkba kezdtek az Operaház dolgozói, akik 30 százalékos béremelést és jobb munkakörülményeket követeltek. Az érdekvédelmi szervezetük kijelentette: addig sztrájkolnak, ameddig nem teljesülnek a követeléseik.

„A mai Don Giovanni-előadás és Máté-passió hangverseny már zenekari és énekkari részvétellel valósul meg, és az OPERA soron következő produkciói is az eredeti évadterv szerint szerepelnek a műsoron. Azokat, akik a bizonytalanságból adódóan nem indultak el korábban, az előadás közben is beengedjük a Don Giovanni-produkcióra” – írja közleményében az intézmény.

Ókovács Szilveszter, az Állami Operaház főigazgatója pénteken a Reggeliben arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok a sztrájkoló dolgozók és a vezetőség között, de megállapodás még nem született. Beszélt a „büféügyről” is:


Nyitókép: RTL

#Belföld#opera#operaház#sztrájk#dolgozók#ókovács szilveszter

Címlapról ajánljuk