Belföld

Magyar Péter Orbán Viktornak: Szerzett az ön családja tulajdonrészt a hazai Auchan üzletekben?

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 12:39

Magyar Péter az iránt is érdeklődött, hogy Orbán Viktor melyik családtagjának kért tulajdonrészt a Sparban.

„Egy egyszerű kérdésre kérném válaszát. Szerzett-e az ön családja akár közvetetten tulajdonrészt a hazai Auchan üzletekben?” – kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől Magyar Péter a Facebook-oldalán. 

A Talpra Magyarok Közösségének vezetője úgy fogalmazott: „Azt tudjuk, hogy Jellinek Dániel, az egyik leggazdagabb üzletember, 47 százalékos tulajdonrészt szerzett a magyarországi Auchan hálózatban. Azt is tudjuk, hogy milyen szoros üzleti szálak fűzik össze az ön vejét, Tiborcz Istvánt és Jellinek Dánielt. Elhangzottak olyan információk háttérbeszélgetéseken, hogy az ön veje is beszállna az Auchanba. Így történt végül? Akár Jellinek Dánielen keresztül?” – vetette fel.

Magyar Péter úgy folytatta: „Azt ugye már tudjuk az osztrák Spar vezérigazgatójától, hogy ön valamelyik családtagjának részesedést kért a hazai Spar bolthálózatból, de a Spar tulajdonosai inkább védelembe helyezték a tulajdonuk egy részét Svájcban. Ki volt ez a családtag, és hány százalékot kért, miniszterelnök úr? (…) Bevett gyakorlat önnél, hogy a családjának részesedést kér nagy, multinacionális vállalatok hazai üzletrészéből?”

Megkerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtósát, hogy megtudjuk, Orbán Viktornak mi a véleménye a felvetésekről, ha érkezik válasz, beszámolunk róla. 

Mint azt korábban megírtuk, a SPAR vezérigazgatója azt állította, hogy Orbán Viktor egy rokonának kért részesedést a cégben. Lázár János erre reagálva osztrák fűszeresnek nevezte az áruházláncot, amit szerinte „szőröstül-bőröstül” meg kellene vennie a kormánynak.


Nyitókép: Benko Vivien Cher/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#magyar péter#orbán viktor#spar#lázár jános#Auchan#tulajdonszerzés

Címlapról ajánljuk