Belföld

Schadl György: Egy számomra ismeretlen személy ámokfutásával kapcsolatban nincs mondanivalóm

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2024. március 20. 17:39

Nem tapasztaltak arra utaló jelet, hogy manipulálták volna a bizonyítékokat az ügyészségen. 

Az ügyészség ma négy órán keresztül hallgatta ki tanúként Magyar Pétert, aki a Schadl-Völner korrupciós botránnyal kapcsolatban tett három állítást:

  1. Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  2. A kormánynak már fél évvel a nyomozás lezárulta előtt, és Schadl György őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás folyik. A megfigyelésekről is tudott a kabinet, amely állítása szerint a titkos akciókról szóló információkat Völner Pál volt államtitkár tudomására hozta. Magyar Péter azt nem tudta megmondani, hogy pontosan ki tájékoztatott erről és kit.
  3. Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre és manipulálták az ügyészségi iratokat. Ez Magyar Péter szerint annyit jelent, hogy „vagy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásítottak benne dolgokat”.

Az rtl.hu megkereste Schadl Györgyöt, hogy megtudjuk, mi a véleménye az állításokról. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke az ügyre reagálva egy mondatot közölt: 

Egy számomra ismeretlen személy ámokfutásával kapcsolatban nincs mondanivalóm.

Ügyvédje, Morvai Attila azt is hozzátette, hogy az ügyben semmilyen bizonyíték manipulálására utaló jelet nem tapasztaltak.

Korábban egyébként a kormány és az ügyészség is reagált Magyar Péter állításaira. A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte, hogy Rogán Antal soha nem találkozott Schadl Györggyel, és soha nem is beszélt vele. 

Az ügyészség pedig „képtelen állításnak tartja”, hogy a Schadl-Völner ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg.

Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#völner pál#magyar péter#rogán antal#korrupció#ügyészség

Címlapról ajánljuk