Belföld

Kilépett a pártból a mosonmagyaróvári DK-elnök, mert nem volt hajlandó jobbikos jelölt mögé állni

rtl.hurtl.hu

2024. március 17. 16:48

A DK-elnök szerint csak közös ellenzéki jelöltnek van esélye leváltani a fideszes polgármestert, ő nem akar jobbikosnak kampányolni.

Kilép a pártból a DK mosommagyaróvári elnöke, Ábrahám Tivadar, mivel az országos elnökség a jobbikos polgármester-jelölt támogatására szólította fel, ő azonban az ellenzéki összefogás független jelöltjét, Szabó Miklóst látja egyedüli esélyesnek a fideszes polgármester ellen.

Ábrahámmal tarthat a Telex szerint a párt jónéhány helyi tagja, akár a DK helyi alapszervezete is megszűnhet. Az elégedetlenek úgy érzik, hogy a DK „tálcán kínálta”, hogy Mosonmagyaróváron meghosszabbodjon a fideszes városvezetés mandátuma.

A városvezető jelenleg Árvay István (Fidesz-KDNP), aki nyáron is indul majd a megmérettetésen. Az ellenzéki összefogás 2023 végén úgy látta, Szabó Miklós, az MPKE jelenlegi képviselője, a város korábbi polgármestere az egyedüli esélyes arra, hogy legyőzze Árvayt.

Ábrahám szerint az egyeztetések elején a jobbikos Magyar Zoltán is bejelentkezett a jelöltségre. Később „kaptam azonban egy indoklás nélküli e-mailt arról, hogy a jobbikos jelöltet, Magyar Zoltán kell támogatni. Ezzel azonban szerintem tálcán kínáltuk, hogy Mosonmagyaróváron meghosszabbodjon a fideszes városvezetés mandátuma”.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#dk#elnök#mosonmagyaróvár#jobbik#kampány#önkormányzat#választás#fidesz#polgármester

Címlapról ajánljuk