Belföld

Karácsony Gergely: Én is többet vártam magunktól – Magyar Péter zászlóbontása után a főváros és diákok tartottak megmozdulást

rtl.hurtl.hu

2024. március 15. 14:13

Talpra Magyarok Közössége néven alapított mozgalmat Magyar Péter. Az Andrássy út megtelt a nagygyűlésre, ahol Magyar Péter kihirdette 12 pontját. Késő délután a főváros és több diákszervezet tartott nagygyűlést, videóüzenet küldött Alekszej Navalnij özvegye, beszédet mondott a Corvinusról kirúgott oktató, Ádám Zoltán. 

Nyitókép: Az Andrássy úton összegyűlt tömeg. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 17:59

Közvetítésünket itt lezárjuk

Köszönjük figyelmüket!

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 17:43

Karácsony Gergely: Én is többet vártam magunktól

Én is többet vártam magunktól – jelentette ki Karácsony Gergely az ellenzék munkáját értékelve. Azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy három hónap múlva a helyi közösségekről kell dönteni, Budapestnek ráadásul a kormánynak nincs is ajánlata, mert szerinte a fővárost bűnös városként kezeli a rezsim. Ellenfeléről Szentkirályi Alexandráról csak annyit mondott: kitüntette a bicskei pedofil bűnelkövetőt.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 17:37

Vlagyimir Putyin is kegyelmet kapna, ha rajtuk múlna

Karácsony Gergely szerint tisztelet illeti a bátrakat, Ádám Zoltánt, aki nem hagyta, hogy más szabályok vonatkozzanak az oligarcha fiára. Tisztelet illeti a diákokat is, és azt a két bátor embert is, aki a bicskei gyerekotthonban elmondták, milyen szörnyűségek történtek ott. 

Akkor senki sem hallgatott rájuk, de később beleremegett a rendszer – mondta. A főpolgármester szerint Magyarország jelenleg nem köztársaság, ezt pedig az is bizonyítja, hogy kegyelmet kaphatott egy pedofil bűnsegéd. 

Úgy vélte, az országban kegyelmet kapott már számtalan oligarcha, vagy azok is, akik elloptak cégeket és vagyonokat. De kegyelmet kapott szerinte a „vejedelem” is a sötét városokért, és Putyin a háborús bűnös is kegyelmet kapna, ha rajtuk múlna. 

Magyarország most inkább részvénytársaság, mint köztársaság, az állam ugyanis bevonul oda, ahol semmi keresnivalója nincs, és kivonul onnan, ahol tennie kellene valamit – fogalmazott Karácsony Gergely. Szerinte a köztársaság már csak néhány helyen található meg, így a szakszervezetekben, a mozgalmakban, a civilekben és a szabad önkormányzatokban. És nem utolsó sorban a fővárosban, mert Budapest köztársaság – mondta. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 17:29

Karácsony Gergely: A szabadságot eltipró fegyverek mindig Keletről érkeztek

Karácsony Gergely főpolgármester is színpadra lépett a Szabad sajtó útján, és Alekszej Navalnijra utalva arra emlékeztetett, hogy amikor a Parlamentben Alekszej Navalnijra emlékeztek, a kormánypárti képviselők nem álltak fel. A szabadság eszméi mindig Nyugatról érkeztek, és az azt eltipró fegyverek pedig Keletről – fogalmazott. 

„Akik ma Putyint választják Navalnij helyett, azok akármiről is szónokolnak a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, azok akármekkora kokárdát is tűznek magukra (…), azok nem a magyar szabadságért harcolnak, hanem a sajátjukért, hogy azt tehessenek velünk magyarokkal, amit csak akarnak” – mondta.

Magyarország nem Oroszország. Még. De minden percben közeledik hozzá 

– fogalmazott Karácsony Gergely, aki arra kért mindenkit: legyen bátor, gyáva népnek ugyanis nincs hazája.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 17:19

Alekszej Navalnij özvegye is üzent

Julia Navalnaja, Alekszej Navalnij özvegye videóüzenetet küldött a Karácsony Gergelyék rendezvényén összegyűltek számára. Ebben egyebek mellett arról beszélt, hogy férjét meggyilkolta Vlagyimir Putyin orosz elnök, pedig Alekszej Nalanij csak olyan egyszerű dolgokat akart, mint demokráciát és szabadságot Oroszországnak.

Alekszej Navalnij özvegye is üzent
Fotó: Facebook


Navalnaja azt mondta, hogy Orbán Viktor lojális Vlagyimir Putyinhoz, az orosz elnök regnálása alatt viszont erodálódott Oroszországban a demokrácia szintje. Az özvegy hangsúlyozta, hogy Oroszország nem egyenlő Putyinnal, mint ahogyan Magyarország sem egyenlő Orbán Viktorral. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 17:06

Ádám Zoltán: Kevés hiteles ellenzéki szereplő van

A Corvinus oktatójának beszéde alatt sokan azt skandálták, hogy „Orbán takarodj!”, de Ádám Zoltán félbeszakította őket. 

Beszédében a fővárosi vezetést is dicsérte, szerinte ugyanis a Karácsony Gergely vezette testület a hibái ellenére demokrataként vezette Budapestet. Előtte ugyanakkor arra is kitért, hogy azért is nehéz a mostani kormány leváltása, mert kevés hiteles ellenzéki maradt az országban.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 17:03

Nagy pillanat: Ádám Zoltán lecsittegte az Orbán, takarodj!-ozást

Nagy pillanat: Ádám Zoltán lecsittegte az Orbán, takarodj!-ozást
Ádám Zoltán a tünetésen.
körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:59

Ádám Zoltán: Ott tartunk, mint 2006-ban az őszödi-beszéd után

Ádám Zoltán szerint az ország ma nagyjából ott tart, mint 2006-ban, az őszödi-beszéd ugyanis lényegében a kegyelmi botránnyal azonosítható. Mindkettő azzal járt, hogy az aktuális kormány leleplezte magát, akkor a költségvetési trükkök derültek ki, idén pedig az, hogy kegyelmet adtak egy pedofilsegítőnek. 

A Corvinus Egyetem egykori oktatója azt mondta, a jelenlegi hatalom minden állami intézményt a saját céljaira használ fel. Szerinte ugyanilyen rendszer uralkodik a Corvinus Egyetemen is, a szabályokat pedig a vezetés kénye-kedve szerint alakíthatja. 

 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:49

Egységes Diákfront: Szabad oktatást!

Karácsony Gergelyék rendezvényén az Egységes Diákfront tagjai mondtak beszédet, és egyebek mellett szabad oktatást követeltek. Felszólaltak a Corvinus kirúgott oktatója mellett is, Ádám Zoltán beszédet is mond a rendezvényen.

 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:44

Sokan átmennek Karácsony Gergelyék rendezvényére

Magyar Péter zászlóbontásáról sokan átmennek a Szabad sajtó útjára, ahol Karácsony Gergelyék tartanak rendezvényt.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:44

Magyar Péter a tüntetés után rajongókkal szelfizett

Lement a tömegbe a hvg.hu tudósítása szerint.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:20

Lemondás minden hónapban a kiszámíthatóságért

Döme Zsuzsanna a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a lemondásukkal viccelődött, azt ígérte például, hogy ezentúl sokkal kiszámíthatóbban távoznak majd. Ezentúl minden hétfőn lesz lemondás, ami keddig tart majd, később pedig minden hónap utolsó hétvégéjén távoznak. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:15

Kovács Gergely Magyar Péter új mozgalmáról: Legyen még több párt!

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Szabadság Hídon tartott beszédében Magyar Péter zászlóbontásával viccelődött. Szerinte Varga Judit exférje a következő programot hirdette meg: „Vezessük be az eurót, csatlakozzunk az európai korrupcióellenes ügyészséghez, legyen egészégügyi minisztérium, csomó mindenki lopjon kevesebbet, elszámoltatást, oktatást, az áldatlan állapotok felszámolását, Rogán Antal csináljon valamit, és legyen Magyarországon még több párt”.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:06

A 17 órakor kezdődő tüntetésen felszólalnak a legfiatalabbak

  • Aschenbrenner Lili - Fridays For Future Magyarország
  • Schermann Fruzsina - ADOM Diákmozgalom
  • Peraki-Borsos Noel - Egységes Diákfront
körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. március 15. - 16:04

Nincsenek sokan a főváros és az Egységes Diákfront tüntetésén

Legfeljebb ezren gyűlhettek össze a Szabad sajtó úton. Lehet, hogy Magyar Péter nemrég véget ért rendezvényéről sokan átmennek? 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#nemzeti ünnep#ellenzék#magyar péter#mkkp#magyar kétfarkú kutya párt

Címlapról ajánljuk