Belföld

Vitézy Dávid a Mini-Dubaj miatti kilakoltatásokról: Nonszensz, embertelen eljárás

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 11:03

A BKK volt vezetője szerint a szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése még évekig eltart, semmi nem indokolja a kapkodást.

Vitézy Dávid is reagált az RTL Híradó riportjára, amelyből kiderült, hogy 30 napot kapott a kiköltözésre több zuglói család a Mini-Dubaj beruházás miatt. Az szóban forgó riportot itt tudja megtekinteni:


Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója, közlekedési szakember szerint elfogathatatlan a helyiekkel szembeni eljárás.

Nyilvánvaló nonszensz és teljesen embertelen eljárás 30 napot adni otthonaik elhagyására az ott élőknek, főleg, hogy semmi nem fog történni a területen még évekig. A korábbi vasúti rendezővágányok alatti földterület kármentesítése, a szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése sokéves feladat, semmi nem indokolja a kapkodást

írja az Instagramon Vitézy, aki szerint ez az ügy pontosan rávilágít arra, hogy nem luxuslakásokra és bevásárlóközpontokra, hanem megfizethető lakásokra van szükség Budapesten.

A közlekedési szakember úgy gondolja, hogy a MÁV szolgálati lakásai jó mintát szolgáltatnak: még sok ezer szolgálati lakásnak adhatna helyet Rákosrendező vasúti területe, például ápolók, tanárok, szociális dolgozók, rendőrök számára, akiknek a fizetése már aligha alkalmas a budapesti piaci lakbérek megfizetésére.

Ez minden budapestit érint, hisz ezekben a kulcsszakmákban állandó létszámhiányt okoz a budapesti megélhetés magas, immár 250 ezer forint havi átlagos albérleti árszintje

– tette hozzá Vitézy. A szakember fő kritikája a projekttel szemben, hogy bármiféle funkcionális előírás nélkül átadták a befektetőknek a területet. Az aggályait megírta részletesen az építési és közlekedési miniszternek, de választ nem kapott.

Ha Rákosrendezőn felhőkarcoló helyett például szolgálati lakások is épülnének, azoknak is lehetne a korszerű épületekben új szolgálati lakást biztosítani, akiket Lázár János utasítására a MÁV most embertelen eljárással, 30 nap alatt tesz utcára

– zárja a bejegyzését Vitézy Dávid, akinek a neve az elmúlt hetekben felmerült esetleges főpolgármester-jelöltként is:

Nyitókép: Martin Divise/EPA/MTI

#Belföld#vitézy dávid#kilakoltatás#mini-dubaj#végrehajtó

Címlapról ajánljuk