Belföld

Szentkirályi Alexandra lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 16:50

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Tarlós István korábbi helyettese lesz Karácsony Gergely kormánypárti kihívója.

Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel – közölte a kormánypárt a közösségi oldalán.

Szentkirályi ezután a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be arról, hogy tisztelettel és nagy elszántsággal fogadja el a felkérést. Így fogalmazott: „A nemzet fővárosa ma Gyurcsány Ferenc fogságában van. Ő csinált főpolgármestert Karácsony Gergelyből, majd ültette a nyakába a saját, levitézlett embereit”. Szerinte minden, ami Budapesten történik arról szól, hogy „Karácsony Gergelynek ki kell fizetnie Gyurcsány embereit”.  


Szentkirályi szerint ezért kong üresen a kassza, ezért került Budapest csődközeli helyzetbe, ezért ritkítják a tömegközlekedési járatokat, de még a dugókat is ennek tudja be. „Karácsony Gergely botrányról botrányra bukdácsol, és a legkisebb problémát sem sikerült megoldania” – fogalmazott. Hozzátette, 

a főváros olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik velük a budapestiek gyarapodásának érdekében.

Az utóbbi napokban egyre biztosabb volt, hogy a kormányszóvivő lesz Karácsony Gergely kormánypárti kihívója. Szentkirályi Alexandra nem véletlenül szerepelt a korábbi találgatásokban, van ugyanis fővárosi tapasztalata, hiszen 2014 és 2019 között Tarlós István akkori főpolgármester egyik – a kultúráért felelős – helyettese volt.


A NER-ből nemrég nagy médiavisszhanggal kilépő Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter exférje sem hagyta szó nélkül a bejelentést. „Kedves Szandi, esetleg ki mersz majd állni egy interjúra élőben nem propaganda médiumban is nem előre megírt kérdésekkel és válaszokkal?” – szegezi neki a kérdést Magyar a videó alatt kommentben. 

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

 

#Belföld#Szentkirályi Alexandra#fidesz-kdnp#főpolgármester-jelölt#főpolgármester-választás#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk