Belföld

ATV: jövő héten bejelentik a a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, Szentkirályi Alexandra lehet az

rtl.hurtl.hu

2024. március 8. 21:07

A mostani kormányszóvivő volt már főpolgármester-helyettes.

Az előzetes tervek szerint a jövő héten bejelenhetik a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét, és kormányközeli források szerint Szentkirályi Alexandra neve hangozhat el – írja az atv.hu.

Az elmúlt hónapokban számos név felmerült a Fidesz lehetséges jelöltjeként, köztük rndre ott volt Szentkirályi Alexandráé is. A jelenlegi kormányszóvivó Szentkirályi az ATV kérdésére februárban egy kormányinfón azt mondta: érti a találgatásokat, de hozzá semmilyen felkérés nem érkezett, jelenleg a kormányszóvivői feladatokra koncentrál – emlékeztet a portál. 

Szentkirályi Alexandra nem véletlenül szerepelt a korábbi találgatásokban, van ugyanis fővárosi tapasztalata, hiszen 2014 és 2019 között Tarlós István akkori főpolgármester egyik – a kultúráért felelős – helyettese volt. 

Maga Tarlós 2023 nyarán a hirado.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy szerinte „talán a volt helyettesem, Szentkirályi Alexandra az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni”.

Nyitókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón, 2024. február 16-án –Fotó: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#Szentkirályi Alexandra#fidesz#főpolgármester-jelölt#önkormányzati választás#budapest

Címlapról ajánljuk