Belföld

Sulyok Tamás: „A feleségem jóváhagyásával tudtam megjelenni a miniszterelnök úrnál”

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 10:51

Sulyok Tamás köztársasági elnök interjút adott, azt mondta, a társadalmi béke megteremtéséért dolgozik.

Sulyok Tamás interjút adott a kormányközeli Mandinernek, a lap munkatársa többek között arra is kíváncsi volt, hogy mivel győzte meg Orbán Viktor miniszterelnök, hogy vállalja el az államfői feladatot. Sulyok azt válaszolta, hogy ha valakit felkérnek a köztársasági elnöki pozícióra, túl sok meggyőző érvre nincs szükség.

Ennél megtisztelőbb életesemény nem történhet magyar emberrel. Kétségtelen, hogy a felkérés hirtelen és váratlanul érkezett, így a családban újra kellett tervezni, de mindenki támogatott a döntésemben

– mondta Sulyok Tamás, aki azt is elárulta, hogy Novák Katalin lemondását követően nem sokkal már meg is érkezett a megkeresés. „Sokat nem gondolkodtam, aznap válaszoltam, és már a feleségem jóváhagyásával tudtam megjelenni a miniszterelnök úrnál” – emlékezett vissza Sulyok.

Arra a váratlan kérdésre, miszerint a hogyan fogja kezelni a kegyelmi ügy miatt kialakult, köztársasági elnöki intézménnyel szemben bizalmatlanságot, Sulyok azt válaszolta, hogy „az ügy társadalmi lecsapódása mindenki számára tanulságos”.

„Világéletemben arra figyeltem, ami a legfontosabb a munkámban. A fókusz most is ott van, ami a leglényegesebb: kifejezni a nemzet egységét és őrködni az államberendezkedés demokratikus működése felett. Eddigi tapasztalatom szerint a szorgalmas és hatékony munka mindig meghozza a gyümölcsét, és ebben bízom a továbbiakban is. Igyekszem megfelelni valamennyi elvárásnak, amit a nemzet velem szemben támaszt” – mondta Sulyok Tamás.

Sulyok Tamásról egyébként csütörtökön derült ki, hogy Szegedről ingázik Budapestre, jelenleg ugyanis ugyanabban a társasházban él, mint felkérése előtt. Sulyok Tamás első vállalkozásával korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#sulyok tamás#köztársasági elnök#interjú#mandiner#társadalmi béke#kegyelmi botrány#bizalmi válság

Címlapról ajánljuk