Belföld

Kovács Gergely elmondta véleményét Magyar Péterről

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 19:49

Kovács Gergely, a Kutyapárt társelnöke szerint Magyar Péter addig érdekes, amíg azt csinálja, amit az első héten csinált.

„Túl sok racionális dolog nem volt a fejemben, ezt be kell, hogy valljam, hogy ez egy ilyen érzelmi döntés volt ez javarészt. Tényleg nem láttam, hogy akkor hogyan tovább. Akkor minek akarunk mi budapesti listát. Ha a Kutyapárt bejut a budapesti közgyűlésbe, a jelenlegi számok alapján bőven van esély rá, hogy rajtunk múlik a többség, akkor majd mit csinálunk? Majd nem működünk együtt? Vagy legyen új választás a fővárosban?” – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) társelnöke a Telexnek adott videós interjújában a hétvégi lemondásukról.

Mint arról beszámoltunk, Kovács és Döme Zsuzsanna társelnökök először bejelentették távozásukat, miután a tagság szombaton nem szavazta meg Kovács Gergely javaslatát a XII. kerületi önkormányzati előválasztásról, majd hétfőn a tagság 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással megerősítette őket társelnöki pozíciójukban. Emellett azt is támogatta a tagság, hogy Kovács elinduljon XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson. A pártigazgató már hétfőn már jelezte a Híradónak, hogy fordulat jöhet az ügyben:


A lap Kovács Gergelyt Varga Judit volt férjéről is kérdezte, aki az egyik legismertebb politikai szereplő lett Magyarországon. A Median friss felmérése szerint Magyar Pétert az emberek 68 százaléka ismeri, és közülük 13 százalék nagy valószínűséggel szavazna is rá. Vagyis a Diákhitel Központ egykori vezetője, aki a kegyelmi botrány kirobbanása után ugrott ki a NER-ből, rövid idő alatt annyi támogatót szerzett, mint amennyien a legerősebb ellenzéki pártokkal szimpatizálnak.

Én azok között vagyok, akik nem tudják eldönteni, hogy ez micsoda. Kicsit olyan a Magyar Péter, mintha azért egy kétéves kommunikációs képzésen átesett volna, mielőtt kikerült a színpadra. (…) Én attól tartok, hogy Magyar Péter addig érdekes, amíg azt csinálja, amit az első héten csinált. Amikor elkezd valamilyen fajta belsősnek tűnő, bár azért sok ember által sejtett dolgokat elmesélni, az valóban érdekes. 

– fogalmazott Kovács Gergely. Hozzátette: „viszont ha jól sejtjük, 15-én arról fog beszélni, hogy bevezeti az eurót és hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, és én igazából nem látom, hogy ezt hova lehet kifuttatni.” 

Kovács az előválasztásról azt mondta, hogy ez egy lehetőség arra, hogy legyőzzék az ellenzéket, és utána lényegében a Fidesz ellen induljanak. Viszont ha nem győz az előválasztáson, akkor valószínűleg képviselőként sem indul a kerületben. 

Magyar Péter csütörtökön a Híradónak is nyilatkozott.


Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#kovács gergely#kutyapárt#magyar péter

Címlapról ajánljuk