Híradó

Mégis maradnak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökei?

Magyar ÉvaMagyar Éva

2024. március 11. 17:53

Válságban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Mindkét társelnökük lemondott, miután a tagság szombaton nem szavazta meg Kovács Gergely javaslatát a 12. kerületi önkormányzati előválasztásról. A pártot kezdetektől vezető Kovács egy zárt Facebook-csoportban jelentette be a távozásukat, onnan szivárgott ki az információ. A pártigazgató szerint az MKKP további sorsa már hétfő este eldőlhet. 

Viccpártnak indultak, a korai plakátjaikon örök életet, ingyen sört és adócsökkentést ígértek. Aztán elkezdtek, ahogy ők fogalmaznak: hasznos és értelmes dolgokkal foglalkozni.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt legutóbb sem jutott be a Parlamentbe, de négy budapesti kerületben jelenleg is van önkormányzati képviselőjük. Egyikük Kovács Gergely, aki egyben a párt társelnöke is.  

„Simán lehet, hogy megunom valamikor, és akkor hátrébb lépek és szerintem most is vannak már olyanok a pártban, akik tök tudnák vezetni.” Ezt három hónapja mondta a Partizánban. Arról is beszélt, hogy nem lenne ellenére egy polgármester-jelölti előválasztás a 12. kerületben.

Szerintem ez a része, nekem legalábbis személy szerint belefér. De nem úgy, hogy utána a győztes az ilyen közös jelölt legyen

– mondta akkor.

Kovács Gergely azt szerette volna, ha az előválasztáson nyertes önállóan, a többi párt támogatása nélkül indulhatna, és később sem kellene együttműködniük. A tagság azonban még így sem akarta az előválasztást, mondta a pártigazgató.

Kutyapártos logóval, Jobbik, MSZP, DK, Kisgazdák, KDNP minden nélkül, saját identitással hozna létre egy MKKP-s önkormányzatot amennyiben nyeri az előválasztást, és utána a választást. A tagság ettől, úgy érzem sokan a tagságban ettől ijedtek meg. Ez nem egy szándékos puccs volt

– mondta Nagy Dávid.

18-an szavaztak az előválasztás mellett és 18-an ellene.

Erre vasárnap Kovács Gergely a Facebookon azt közölte: Mi akkor végül nem indulunk a 12. kerületi önkormányzati választáson. Szerinte az előválasztás „simán nyerhető lett volna”, annak viszont semmi értelme, hogy az MKKP és az ellenzék is elinduljon a választáson, „mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz” – írta. Később pedig a Telexnek azt is megerősítette, hogy ő és élettársa is lemondott a társelnöki posztról. A pártigazgató szerint ez egyelőre nem hivatalos. Az MKKP-nál hétfő este rendkívüli taggyűlést tartanak, ahol még eldőlhet, hogy valóban távoznak-e a vezetők.

Most ott tartunk, hogy a pártnak van elnöksége, van tagsága, és este 8-kor pedig meg kell erősítenünk a Gergőt és a Suzit. Máshogy nem fog menni. Nincs értelme

– mondta a pártigazgató.

Nagy Dávid szerint nincs B tervük. A tagságnak el kell döntenie, hogy az MKKP párt-e vagy sem.

#Híradó#Videó#magyar kétfarkú kutya párt#kovács gergely#döme zsuzsanna#lemondás

Címlapról ajánljuk