Belföld

Novák Katalin nem igényelt szolgálati lakást és autót sem

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 7:43

Pedig mindez járna a Novák Katalinnak, a lemondott köztársasági elnöknek.

Novák Katalin, miután a kegyelmi botrány miatt lemondott az államfői tisztségről, még nem igényelt szolgálati lakást, titkárságot, egészségügyi ellátást, de még autót sem – írja a Telex. Pedig a volt köztársasági elnökök jogosultak ilyen juttatásokra, Novák viszont eddig még nem élt ezekkel a lehetőségekkel. Volt köztársasági elnökök a Parlament Hivatalától lakhatást, személyzetet és fenntartási költségeket kérhetnek, akár a saját tulajdonú lakásába is. Más korábbi elnök, Áder János is élt ezzel a lehetőséggel, ő egy nagy svábhegyi villába költözött.

Novák a jövőben dönthet úgy, hogy igénybe veszi az ingyenes egészségügyi ellátást, háromfős titkárságot és szolgálati autót tarthat fenn, amelyek költségeit adófizetői forrásokból állják majd. A volt köztársasági elnökök fizetése hivatalból való távozásuk után sem csökken, és márciustól már bruttó 5,2 millió forintot kapnak a bruttó átlagbér növekedése miatt. Novák fizetésével korábban ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.

Korábban az RTL Híradó azt vette észre: tavaly minden miniszter fizetése emelkedett havi bruttó 462 ezer forinttal. De nemcsak a tárcavezetők, az államtitkárok bére is nőtt, havi bruttó 346 ezer 500 forinttal. Bár a fizetésemelések tavaly március 1-től léptek érvénybe, ezt csak most hozta nyilvánosságra a kormány azzal, hogy a dokumentumokat kirakta a honlapjára.

Nyitókép: MTI / Sándor-palota / Know Your Meme

#Belföld#novák katalin#köztársasági elnök#autó#lakás#szolgálati

Címlapról ajánljuk