Belföld

Inkább dobom el az egzisztenciámat, mint a becsületemet – mondott fel a PestiSrácok publicistája, majd meggondolta magát

rtl.hurtl.hu

2024. március 12. 21:01

Ábrahám Róbert elhatározása órákig tartott.

Kedden helyreigazítást közölt a PestiSrácok Osváth Zsolt influenszerrel összefüggésben. Ezen úgy megsértődött Ábrahám Róbert, a kormánypárti lap publicistája, hogy Facebook-posztban jelentette be, hogy felmond.  

Köszönöm az eddigieket, de inkább dobom el az egzisztenciámat, mint a becsületemet!

– írta. 

A 444.hu írta meg, hogy kora estére Ábrahám visszavonta a felmondását, egyben arra panaszkodott, hogy szerinte Osváth Zsolttal kapcsolatban két botrány fut egy időben a médiában, ami szerinte összemosódott. 

A kormánypárti médiabirodalom napok óta egy 2020-as esetre hivatkozva igyekszik pedofilgyanúba keverni Osváth Zsoltot, aki a Hősök terére szervezett, 130-150 ezer megmozgató gyermekvédelmi tüntetés egyik fő szervezője és szónoka volt. Osváth korábban a Telexnek elmondta: a 2020-as videóban nem egy pedofil affér beismeréséről van szó, hanem csőbe húzás történt, amikor egy 17 éves fiú magát felnőttnek kiadva a nemi szervéről készített képpel jelentkezett be az éppen szingli youtubernél.

Osváth a fiúval erotikus jellegű chatelésbe bonyolódott, ezt nem is titkolta, viszont amikor később a PestiSrácok a beszélgetést próbálta Osváth lejáratására felhasználni, a youtuber utánajárt az esetnek, és kiderült, hogy egykori beszélgetőpartnere eltitkolta, hogy még nincs 18 éves. Osváth a Telexnek azt mondta, hogy a fiúval később személyesen beszélt, és egykori beszélgetőpartnere utólag bocsánatot is kért tőle, 

sőt a „pedofilügy” fabrikált jellegét Osváth 2020-as beszélgetőpartnere, Ábrahám Róbert Pesti TV-s újságíró is elismerte.

Valamint a Magyar Nemzetre hivatkozva egy olyan vádat is átvettek, amit egy olyan prostituált fogalmazott meg, aki pár éve még azt állította, hogy az Orbán-kormány egyik tagjával is volt viszonya. 

A helyreigazítással Huth Gergely főszerkesztő sem értett egyet, a Mi Hazánkhoz köthető Magyar Jelennek azt mondta: kiadói utasításra közölték a szöveget. Ábrahám felmondását pedig nem akarta elfogadni. 

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#osváth zsolt#ábrahám róbert#pesti srácok#felmondás

Címlapról ajánljuk