Belföld

A PestiSrácok beismerte, hogy hazudtak Osváth Zsoltról

rtl.hurtl.hu

2024. március 12. 16:25

A PestiSrácok egyik publicistája a helyreigazítás után felmondott a kormánypárti lapnál. 

„A 2024. március 3. napján »Transznemű influenszer állítja: kiskorú fiúval létesíthetett homoszexuális kapcsolatot Osváth Zsolt« címmel megjelent cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Osváth Zsolt 30 évesen 16 éves kiskorú fiúval létesített szexuális kapcsolatot” – ezt a tömör helyreigazítást tette közzé a kormánypárti PestiSrácok kilenc nappal az említett hír megjelenése után a Media1 cikke szerint.

A helyreigazítás után Ábrahám Róbert, a PestiSrácok publicistája bejelentette, hogy felmond a lapnál.

Osváth Zsolt az Instagramon reagált egy korlátozott ideig elérhető bejegyzésben. Mint írta:

Egyik szemem sír, a másik nevet. Ezért a cikkért más nem jár kártérítés, de legalább nem hazudnak benne. Várom a többit is (valószínűleg hiába). Addig is terjesszétek nyugodtan, mert ez nem kerül címlapokra úgy érzem.

Osváth Zsolt és több más digitális tartalomkészítő, influenszer tüntetést szervezett a Hősök terére a kegyelmi botrány kirobbanása után, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvédelmi rendszer hiányosságaira. Ezután kezdtek el lejárató hangvételű anyagok megjelenni Osváth Zsoltról kormánypárti lapokban és kormánypárti közösségi felületeken. A PestiSrácok a helyreigazított anyagot a Magyar Nemzettől vette át, ott a Media1 nem találta helyreigazítás nyomát. 

Osváth Zsolt a becslések szerint 130-150 ezer főt megmozgató tüntetés után az RTL Híradónak azt mondta: nincsenek politikai ambícióik.


Osváth Zsolt 12 éves korában került testvéreivel együtt gyermekotthonba. A Portréban részletesen felidézte ezt az időszakot, beszélt édesanyja öngyilkossági kísérleteiről, Anikó néniről, akinek az illatára a mai napig emlékszik, és más nevelőktől kapott pofonokról, amik miatt még kórházba is került:


Nyitókép: RTL

#Belföld#osváth zsolt#pesti srácok#kormánymédia#hazugság

Címlapról ajánljuk