Belföld

„Talpra állunk!” – megvan, mikor nyithat újra a kigyulladt Silvanus Hotel

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 12:40

Szombaton kigyulladt a Dunakanyar egyik legnépszerűbb szállodája, a visegrádi Silvanus Hotel. Az üzemeltetési igazgató mondta el, mivel terveznek.

Szombat délelőtt kigyulladt a visegrádi Silvanus Hotel, a felső szint teljes terjedelmében égett, a lángok átterjedtek a tetőre is. A katasztrófavédők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, kora délutánra eloltották a tüzet. Hatalmas kár keletkezett.

Ajánló: Drámai képek: így néz ki most belülről a Hotel Silvanus a tűz pusztítása után

Talpra állunk!

– nyilatkozta a Kemma.hu-nak Pintér Róbert üzemeltetési igazgató. Ezt a szlogent választották a Hotel Silvanus dolgozói a tűzeset napján.

Pintér Róbert szerint a hotelvezetés bizakodó: a jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda, és már csak egy rossz emlék lesz minden. Bizonyos ideig szünetet kell tartaniuk, tehát bezár a hotel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket. 

A vezető a helyszínen tartózkodott az ominózus napon. Munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. 

A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók. Inkább harminchoz közelített a számuk, mint a húszhoz 

– fogalmazott a vezető, aki hozzátette: a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani, és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Az RTL Híradónak a Silvanus Hotel vendégei mondták el, mit láttak a tűzeset napján:


Nyitókép: Silvanus Hotel / Facebook

#Belföld#silvanus hotel#tűz#újranyitás

Címlapról ajánljuk