Belföld

Az MKKP-s Kovács Gergely mégsem indul a XII. kerületi polgármester-választáson

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 16:20

Kovács Gergely a XII. kerületben mérkőzött volna meg, de szerinte nincs értelme az ellenzékkel szemben elindulni.

„Semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – jelentette be a Facebookon Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke.

Kovács Gergely arról írt, hogy mégsem lesz polgármester-jelölt a XII. kerületben, pedig „lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna”. Ezt a kutyapárt többsége nem támogatta – tette hozzá.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere, akinek Döme Zsuzsanna, az MKKP másik társelnöke is dolgozik alpolgármesterként, azt kommentelte a mostani poszthoz: „Kovács Gergőnek reális esélye van arra, hogy 5 év munka után polgármester legyen egy fideszes fellegvárban. A többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt. Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál”.

Korábban arról írtunk, hogy Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes polgármester besokallt a politikától, és nem indul a választásokon, Így Fonti Krisztina, az eddigi alpolgármester lesz a kormánypárt polgármesterjelöltje a kerületben.


Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#kovács gergely#mkkp#önkormányzat#polgármester#választás#visszavonul#kutyapárt

Címlapról ajánljuk