Belföld

Megvan a hivatalos magyarázat, miért kísérte el Orbánt Viktort legkisebb lánya Donald Trumphoz

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 12:36

A 19 éves Orbán Flóra családi okok miatt kísérte el az apját a Trump-találkozóra.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor legkisebb lánya is ott volt Donald Trumpnál. A találkozóról megjelent felvételek és a volt amerikai elnök posztja szerint Orbán Viktor 19 éves lánya, Flóra is elkísérte a miniszterelnököt Trump rezidenciájára.

Orbán pénteken találkozott a republikánus elnökjelölttel Mar-a-Lagóban, a korábbi amerikai elnök floridai rezidenciáján. Az üdülőhelyen zártkörű koncert is volt, beszédében Trump így méltatta a magyar miniszterelnököt: „Nincs jobb, okosabb, vagy jobb vezető Orbán Viktornál. Ő a főnök.”

A hvg.hu megjegyezte: Orbán Flóra eddig eddig nem mutatkozott politikai eseményeken, a sajtóban pedig utoljára akkor szerepelt, amikor a kormányfő a szalagavatójáról posztolt. A lap szerint a nő a magyar miniszterelnök tiszteletére adott esti koncerten az első sorban ült. 

Mivel Orbán Viktort felesége nem tudta elkísérni, a lánya segítette ki, és elutazott vele a Trump házaspárral lezajlott találkozóra

– válaszolta a 24.hu kérdésére Havasi Bertalan. 

A miniszterelnök sajtófőnöke hozzátette: Orbán Viktor a lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki.

Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

#Belföld#orbán viktor#donald trump#orbán flóra#havasi bertalan#orbán viktor lánya

Címlapról ajánljuk