Belföld

Eltűntek a milliárdos állami támogatást kapott egykori kormányüdülő tulajdonosai

rtl.hurtl.hu

2024. március 8. 6:03

Az egykori lovasberényi kormányüdülőt Pintér Sándor köre szerezte meg, de egy egyszerű megoldással elérték, hogy ne lehessen tudni, kik a tulajdonosai. 

Nem lehet tudni, hogy kik a tulajdonosai az egykori lovasberényi kormányüdülőnek, aminek felújítását 1,3 milliárd forinttal támogatta a kormány – írta a 24.hu. Az ingatlant, ahol 2010-ben kihelyezett kormányülést is tartottak, először Pintér Sándor belügyminiszter köre szerezte meg.

Ahogy arról a Híradó 2021-ben beszámolt, a volt kormányüdülőt Pintér Sándor egykori cége, a Tasnádi László egykori rendészeti államtitkár által irányított Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. szerezte meg 2018-ban. A támogatást az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. kapta, amelynek vezérigazgatója és tulajdonosa Lajtár József István volt, aki az Orbán-kormányok idején rendőrségi, majd büntetés-végrehajtási vezető volt.


Az üdülő tulajdonosa tavaly augusztusban az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. lett, majd pár hónappal később ismét változott a tulajdonosi szerkezet, de 

azt már nem lehet tudni, hogy kik a tulajdonosai annak a cégnek, amely megszerezte 

írta a 24.hu. A cégbíróságra leadott iratokon ugyanis csak egy közös képviselő, Ormai János ügyvéd neve szerepel. Ez teljesen törvényes – tudta meg a lap Fővárosi Törvényszék Cégbíróságtól.

Nyitókép: Híradó

#Belföld#lovasberény#kormányüdülő#tulajdonosok#állami támogatás#pintér sándor

Címlapról ajánljuk