Belföld

Harkányi Endre súlyos műtéten esett át

rtl.hurtl.hu

2024. március 7. 8:06

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Harkányi Endre először beszélt megpróbáltatásairól. 

Súlyos műtéten esett át tavaly ősszel Harkány Endre. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Story magazinnak beszélt a betegségéről.

Túl vagyok egy elég csúnya dolgon, de már jól érzem magam. Kórházban feküdtem hasi embóliával. (...) Már nevetek, de akkor nem volt mindegy. A műtét után szanatóriumba kerültem. Ott aztán felépítettek. A lábadozás napjaiban jött vissza az életkedvem

– idézi a Blikk a nyugdíjas színészt, aki idén ünnepli kilencvenedik születésnapját. 

„Régi Karinthykat vettem elő a könyveim közül, hogy szórakoztassam magam. Már a teraszajtóm is nyitva van, besüt a nap. A közéletből, a kinti világból nagyon kevés dolog érdekel. Komoly CD- és DVD-gyűjteményem van, és magamról is kaptam nagyon sok felvételt a régi szerepeimmel. Mostanában azokat nézem, premierekre már ritkán járok. Egyre kevesebb előadásra mondom, hogy tetszett. Átírják a darabokat. Még Shakespeare-t és Molnár Ferencet is” – fogalmazott a színművész.

Azért akart mindig is színész lenni, mert akkor minden lehetett – ezt mondta Híradónknak Harkányi Endre 2019-ben, 85. születésnapján. Sokan emlékezhetnek rá a Valahol Európában című filmből, és a Vígszínházból, ahol karrierje legnagyobb részét töltötte egészen 2015-ig. De az ő hangján szólalt meg Mézga Géza, a magyar rajzfilmhős és ő szinkronizálta például Danny de Vito-t is. Színpadra már nem állna újra, emlékiratán dolgozik. A színművésszel készült teljes interjút ITT lehet visszanézni!

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#harkányi endre#műtét#vígszínház#színész#betegség

Címlapról ajánljuk