Belföld

Sulyok Tamás már meg is kezdte az átalakításokat az elnöki palotában

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 6:20

Sulyok Tamás azonnali hatállyal menesztette Novák Katalin emberét, és kinevezte saját korábbi kabinetfőnökét.

Sulyok Tamás egyik első köztársasági elnöki döntésével új főigazgatót nevezett ki a Sándor-palotába. A Magyar Közlönyben megjelent határozatban azonnali hatállyal visszavonta Novák Katalin döntését, amely szerint január 1-je után Schanda Tamás vezette főigazgatóként az elnöki hivatalt. Sulyok Szabó Attila Lászlót nevezte ki főigazgatónak, aki korábban az Alkotmánybíróságon az kabinetfőnökeként dolgozott. 

Sulyok Tamás első döntése köztársasági elnökként az volt, hogy aláírta az Országgyűlésnek 2024. február 26-án Svédország NATO-csatlakozásáról hozott döntését.

Sulyok Tamás a rendszerváltás utáni Magyarország hetedik köztársasági elnöke. Egy hónappal a hatvannyolcadik születésnapja előtt választotta meg az országgyűlés államfőnek. Ha többet szeretne megtudni róla, kattintson ide. 

A poszt azután üresedett meg, hogy Novák Katalin lemondott, miután kiderült, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgató helyettesének, aki éveken át leplezte a pedofil főnökét. A rendszerváltás után immár másodszor fordult elő, hogy a sajtó tényfeltáró munkája a a köztársasági elnök bukásához vezetett:


Nyitókép: Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, miután esküt tett az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. Fotó:  MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#sulyok tamás#sándor-palota#köztársasági elnök#főigazgató

Címlapról ajánljuk