Belföld

Felfüggesztették a gazdagréti óvoda vezetőjét, miután az egyik dolgozót szexuális kényszerítés miatt őrizetbe vették

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 17:08

A városvezetés felkérte Herczog Mária gyerekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat.

Az újbudai képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy vizsgálóbiztost nevez ki a Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek feltárására – közölte a XI. kerület. 

Az eljárás idejére a felfüggesztették az óvoda vezetőjét, az átmeneti időszakban pedig az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatója vezeti majd az intézményt. 

A kerület tájékoztatása szerint a városvezetés felkérte Herczog Mária gyerekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat.

Mint megírtuk, pénteken őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt, a férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában. A szociológus nemrég a Híradónak nyilatkozva azt mondta, semmire sem jó a kormány gyerekvédelmi intézkedése: „mint egy sebtapasz, amit súlyosan vérző sebbe nyomnak”.

Hat éve dolgozott ott a férfi

A gazdagréti ügyre úgy derült fény, hogy névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrkapitánysághoz. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyerekekkel. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát. 

Az újbudai képviselő-testület szerdán azt közölte: megbízták a Kulturális és Köznevelési Bizottságot, hogy vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben. 

A Magyar Nemzet vasárnapi cikke szerint az ügyben érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, ennek ellenére nem szüntették meg munkaviszonyát, hanem áthelyezték a gazdagréti óvodába. A mostani vizsgálat emiatt kiterjed majd az előző, fideszes városvezetés ideje alatt zajlott 2018-as munkahelyváltás körülményeire is.

Herczog Mária korábban a Reggeliben is beszélt, szerinte olyan háttérszolgáltatásokra lenne szükség, amelyek a nevelőszülőt és a gyermeket is támogatják.


Nyitókép: Google

#Belföld#gazdagrét#óvoda#felfüggesztés#képviselő-testület

Címlapról ajánljuk