Belföld

Pottyondy Edina: Szegény Orbán Viktort elszigetelték a bicskei predátoroktól

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 5. 18:07

A gyermekvédelmi tüntetés egyik fő szervezője, Pottondy Edina új videójában a bicskei pedofilbotrány és Orbán Viktor miniszterelnök közti szálakat boncolgatja.

Kedden új videóval jelentkezett YouTube-csatornáján Pottyondy Edina, a február 16-i gyermekvédelmi tüntetés egyik fő szervezője. Pottyondy a tőle megszokott szarkasztikus stílusban Orbán Viktor miniszterelnök és a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények közti szálakat boncolgatja.

Meglepetés szülinapi partit titkolnak úgy a barátok, ahogy szegény Orbán Viktort elszigetelte a környezete a bicskei predátoroktól

– kezdte Pottyondy a videóját, arra utalva ezzel, hogy a botrány kirobbanása óta Orbán Viktor gyakorlatilag semmi érdemleges állásfoglalást nem tett a Novák Katalin és Varga Judit lemondásával kicsúcsosodó pedofilbotránnyal kapcsolatban, a lehető legnagyobb mértékig távoltartva magát a történtektől, minden felelősséget másokra hárítva ebben az ügyben:

Mindenről tudott a családi ügyvédje, a lelki vezetője, aki egyébként a minisztere is volt, a másik minisztere, a köztársasági elnöke, a főpolgármestere, hát simán lehet, hogy képben volt a felcsúti pálya gondnoka, a karmelita összes takarítónője, a csömöri polgári körből Hőgyész Imréné, Era, a TEK, Rogá.. ja nem, bocsánat, ő biztos, hogy nem. És hát még ki tudja, hogy hányan. De a miniszterelnök nem sejtett semmit.

Pottyondy ezután megjegyzi, hogy Orbán Viktornak olyannyira nincs köze „az árvaházi horrorhoz”, hogy „mindössze annyit tudott előásni róla a dollárbaloldal, hogy 2002-ben személyesen kampányolt Bicskén János bácsi mellett, akit 2016-ban személyesen terjesztett fel a magyar bronz érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésére.”

Ezután Pottyondy amellett érvel, hogy a kormányfőnek igenis szívügye a gyermekvédelem, egy intézetis gyerek élelmezésére például napi ezerötszáz forint jut neki köszönhetően. 

Ami talán nem sok a Nobuban vagy a McDonald's-ban vagy a sarki zöldségesnél, viszont az Aldiban huszonegy tejes kiflit kapsz érte. Hát kérdezem én, ki eszik meg napi huszonegy kiflit?

Pottyondy ezután azon gúnyolódik, hogy Orbán-kormány milyen nagyszerűen küzd az infláció ellen, hiszen 20 év alatt a miniszterelnöki fizetés 1,3 millióról 6 és fél millió forintra nőtt. És „mert senkit nem hagynak az út szélén”, ugyanennyi idő alatt egy intézetis gyerek havi zsebpénze is 5100 forintról 5300 forintra emelkedett.

Pottyondy kitért arra is, hogy milyen furcsán bánt Orbán Viktor Novák Katalinnal a botrány idején:

Hideg és nyugodt mozdulatokkal dobta ki a magyar mennyországba robogó vonatból Novákot és Vargát, mint modern emberáldozatot a vérszomjas libsik elé, és a főninek még arra is van ereje, hogy egy kis párkapcsolati játszmát is toljon a nyilvánosságban, hiszen úgy viselkedik Novák Katalinnal, mint egy sértett szerető. Nem hajlandó kimondani a nevét, mintha soha nem is ismerte volna személyesen.

Ezután újra arra utal Pottyondy, hogy Orbán minden eszközzel igyekezett magát távol tartani a történtektől:

A köztársasági elnök asszony búcsúvideóját is sikerült úgy megszerkeszteni, hogy tele van kormány- és államfőkkel. Például van Zelenszkij, Macron, Elon Musk, töménytelen gyerek és sportolás, de egyvalaki nem jelenik meg. Az ember, aki ott sem volt. Orbán Viktor.

Pottyondy szerint K. Endre kegyelmi ügyének teljes nyilvánosságra hozása jogos elvárás, de „nagyjából annyira reális, mint Gyurcsánytól a nyugdíjba vonulás vagy Tóth Gabitól egy digitális detox”.

Pottyondy ezután arra mutat rá, hogy Orbán a parlament tavaszi ülésszakának első ülésén „ellentámadásba lendült, mint a németek az Ardennekben”. Ekkor ugyanis felszólalásában a kormányfő azt mondta, hogy „a pedofil bűnelkövetőt mi zártuk börtönbe, azért kellett nekünk börtönbe zárni, mert önök nem zárták be”.

Erre Pottyondy: 

A narancs Petrocelli nagyvonalúan bánik a tényekkel. 2011-ben már a Fidesz-kormány alatt sikálták el János bácsi ügyét, majd pár évre rá állami kitüntetést kapott a miniszterelnök úrtól. Végül az egyik áldozat öngyilkossága és az RTL oknyomozása miatt került sittre.

A továbbiakban Pottyondy egyebek mellett a kormány friss gyermekvédelmi intézkedéseiről, a pedofilok és a homoszexuálisok ismételt és egyre hangsúlyosabb összemosásáról, illetve  ennek valós veszélyeiről is beszélt, a teljes felvételt itt lehet megtekinteni:

 

#Belföld#pottyondy edina#bicskei gyermekotthon#pedofilbotrány#orbán viktor#novák katalin

Címlapról ajánljuk