Belföld

Karácsony Gergely: Saját kezemmel fogom levágni az illegális plakátokat

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 13:15

Karácsony Gergely főpolgármester leszögezte: ha a bírósági döntés ellenére sem tűnnek el a budapesti illegális plakátok, akkor saját kezével fogja azokat letépni. 

„A Ferenciek terén vagyunk. Nem is olyan régen ezen a házon is volt egy óriási gigaplakát. Sajnos Budapest történelmi belvárosa, gyönyörű épületei tele vannak ezekkel a hirdetésekkel. Ezekben egy dolog közös, mind totálisan illegális” – mondja Karácsony Gergely legújabb Facebook-videójában.

A főpolgármester szerint rengeteg illegális plakát van Budapesten, de a kormányhivatal, „aminek az lenne a dolga, hogy leszedje ezeket”, nem tisztítja meg tőlük a történelmi városképet. „Elindultak a jogi folyamatok, a bíróság elismerte, hogy a fővárosnak van joga a közterület tulajdonosaként megtiltani ezeknek a gigaplakátoknak a kihelyezését” – fogalmazott a főpolgármester.

Szeretném mindenkinek megüzenni, hogyha a bírósági döntés ellenére sem veszik el a plakátjaikat, akkor a saját kezemmel fogom őket levágni. Budapest gyönyörű épületei nem hirdetőoszlopok, hanem a világ egyik legszebb városának épületei

– szögezte le Karácsony, majd ígéretet tett arra, hogy megtisztítják Budapestet „az illegális gigahirdetésektől”.  

Mint arról a Híradó is beszámolt, több ezer illegális vagy nem szabályos reklámfelület tűnhet el a közterületekről. A Magyar Reklámszövetség szerint ugyanis a 45 ezer reklámfelület nagyjából 10 százaléka illegális vagy nem szabályos. Júliustól már csak olyan felületeken lehet hirdetni, amelyek szerepelnek a most létrejött országos reklámkataszterben.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#karácsony gergely#budapest#főpolgármester#illegális#plakát#óriásplakát#Videó

Címlapról ajánljuk