Belföld

Nem került elő a Biodómból ellopott lézerpadló, feljelentést tesznek

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 9:58

A Fénydóm rendezvény az első alkalom, hogy a látogatók bejárhatják a sokáig kihasználatlan Biodóm teljes területét. A gyerekek egyik kedvenc attrakcióját, a lézerpadlót már el is lopták. A COLLOC Productions, a Fénydóm szervezője az rtl.hu érdeklődésére közölte: hétfő estig a tolvaj nem vitte vissza a lézerpadlót a Biodómba, ezért a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentést tesz.

Két nappal a megnyitó után ellopták a Fénydóm egyik látványelemét, a gyerekek egyik kedvenc attrakciójának számító lézerpadlót – tudatták a szervezők az Instagramon.

Mint arról beszámoltunk, március első felében minden este 5-től 10-ig látogatható a Fénydóm a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozó Biodómban. A Fénydóm rendezvény az első alkalom, hogy a látogatók bejárhatják a sokáig kihasználatlan Biodóm teljes területét, a külföldi és magyar fényművészek látványos alkotásait bemutató tárlaton több izgalmas installáció látható.

Azonban két nappal a megnyitó után már lába kélt az egyik látányelemnek. A szervezők posztjukban azt írták, március 3-án „zárás előtt 1 órával ellopták a lézerpadlót, a gyerekek egyik kedvenc attrakcióját, a csónakázó mederből”. Hozzátették, ha hétfőig visszakerül hozzájuk, akkor nem tesznek feljelentést az ügyben. „A dóm teljes területe be van kamerázva, így reméljük gyorsan visszakapjuk a kék lézerpadlónkat” – emlékeztettek.


Frissítés: Március 4-e estig a tolvaj nem vitte vissza a lézerpadlót a Biodómba, ezért a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentést tesz – közölte az rtl.hu érdeklődésére a COLLOC Productions, a Fénydóm szervezője. A cég tudatta velünk, hogy a lopásról felvétel is készült. Hozzátették, egy kisebb, de speciális rendezvénytechnikai eszközről van szó, ami a padló szintjére vetít lézert nagy felületen. 

Összesen 2db tűnt el, egyenként nagyjából 150 ezer forint értékben. 

Az eredeti tervek szerint 15 milliárdba került volna, de már ennek a többszörösénél tart a beruházás. 50 milliós bevételt hozott a Biodóm, miközben a fenntartása 700 millióba került tavaly – ezt mondja a főpolgármester-helyettes, aki szerint ezért próbálnak egyre több kulturális programot szervezni az üresen álló, szerkezetkész épületbe. Az RTL Híradó riportja a témában:


Nyitókép: Érdeklődők a Fénydóm sajtónyilvános bemutatóján a Biodómban 2024. február 29-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#biodóm#kiállítás#lopás#fényinstalláció#fény#művészet#Kultúra#fővárosi állat- és növénykert

Címlapról ajánljuk