Videó

Videón a Biodóm lélegzetelállító fényinstallációi

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 14:37

Március első felében minden este 5-től 10-ig látogatható a Fénydóm a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozó Biodómban. A külföldi és magyar fényművészek látványos alkotásait bemutató tárlaton több izgalmas installáció látható. Csaknem másfél órás látogatói élmény, több mint harminc látványos fényművészeti, illetve audiovizuális remekmű várja a közönséget. A fenti videó bepillantást ad a bámulatos kiállításba.

Az alkotásokat nagyrészt természeti jelenségek inspirálták, az installációkat több száz intelligens lámpa, projektor és nagy teljesítményű diavetítő kelti életre. Ezeknek az eszközöknek az összteljesítménye eléri a 100 kilowattot. 

A Fénydóm rendezvény az első alkalom, hogy a látogatók bejárhatják a sokáig kihasználatlan Biodóm teljes területét. Megnézhetik a vízzel feltöltött óriási cápamedencét is, amely az ország legnagyobb akváriuma, és akár 2 és félmillió liter tengervíz befogadására képes. 

A Fénydóm nevű projekt szervezői között vannak a tavaly először megrendezett Inota kortárs audiovizuális fesztivál résztvevői is. A Fókusz szeptemberi riportja a fesztiválról:

#Videó#installáció#fény#művészet#kiállítás#biodóm#fővárosi állat- és növénykert#Kultúra

Címlapról ajánljuk