Belföld

Bakács Tibor mégsem kezd éhségsztrájkba, el is magyarázta, miért

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 7:05

Most azt állítja, más volt a célja, egy kollégája kezelésére gyűjt.

Bakács Tibor újságíró múlt pénteken bejelentette, hogy hétfőtől éhségsztrájkba kezd.

„Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság” – írta Facebook-oldalán Bakács.

Most viszont friss posztjában azt írja, mégsem kezd éhségsztrájkba, „octopus gerilla marketing” volt az egész.


„A gerilla marketing lényege, hogy nem költesz egy fillért sem a marketingre, ezt mások, főleg a média fizeti ki. Ez után a poszt után még jobban fog gyűlölni a média(RTL,Index,444 STB...), ezt azért nem bánom, mert ők sem voltak kegyelmesek velem, amikor loptam. Nem voltak empatikusak, inkább kárörvendőek, mondhatnám, eljött a bosszú ideje” – írja egyebek mellett Bakács.

Majd betekintést enged az általa alkalmazott „polipszerű” marketing lényegébe: 

„Ha hinnék abban, hogy az éhségsztrájkom miatt lenne egyetlen parlamenti képviselő is, aki felemeli a seggét azért, hogy javaslat formájában megpróbálok segíteni a szegényeken, akiket folyamatosan, ország szinten kaszál egy extraprofitra hajtó maffia, akkor megtenném, de nem hiszek sem Ungár Péterben, sem Gyurcsányban stb.” – írja

Majd rátér az akció „valódi céljára”:

„Ha a közösségi térben, ami pusztán indulatú töltésű, s arra szolgál, hogy a tömegeket manipulálja - nekem sem megy nehezen, közlöm, hogy kész vagyok a halálra - akik ismernek, tudják, hogy igaz - elindítom a kommandósaimat, hogy megszerezzék a szükséges pénzt. Nem nagy összeg, 12000 000 forint, ennyi az a gyógyszer, amire a kollégámnak szüksége van.” (Egy kommentben helyesbített, hogy a gyógyszer 1,2 millióba kerül.)

Bakács korábbi posztjában arról írt, egy kollégájának „rákos daganat lett a kezében, nemsokára kemót kap, de a reményteli gyógyuláshoz kéne egy gyógyszer, ami 1 200 000 ezer ft.ba kerül”.

Az újságíró korábban az rtl.hu-nak beszélt arról, hogy a szalámilopási ügy után el kellett eladnia könyveit, hogy ételt vehessen:


Nyitókép: RTL

#Belföld#éhségsztrájk#bakács tibor#settenkedő

Címlapról ajánljuk