Belföld

Bakács Tibor éhségsztrájkba kezd a végrehajtók miatt: Ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 13:35

Bakács Tibor újságíró, kritikus az éhségsztrájkot akkor hagyja abba, ha benyújtják a jelenleg érvényben lévő végrehajtási törvény módosítását, szerinte ugyanis elfogadhatatlan a végrehajtók mohósága és erkölcstelensége.

„Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány szinjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság” – írta Facebook-oldalán Bakács Tibor.

Az okokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „Korábban Schadl György végrehajtó irodája 3 buszjegy miatt levett hatszázezer forinttal. (…) Akkor megkerestem Schiffert, beszéltem Majtényivel s másokkal is, hogy szeretném ezt megtámadni, de hamar kiderült, hogy a törvényt kéne megváltoztatni, ezt magán személyként nem tudom elérni. Belenyugodtam. De a sztori folytatódik. 

Egy depóban 310 ezer forinttért dolgozom, ez annyira kevés, hogy általában piritóst eszem vajjal s parizerrel, hozzá ásványvizet iszom. 

Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgy is vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát” – írta.

Az rtl.hu megkeresésére megerősítette, hogy komolyak a szándékai. „Sokakkal tárgyaltam, de senkit sem érdekel a végrehajtás elképesztő mohósága és erkölcstelensége" – fogalmazott Bakács Tibor. Állítása szerint egy darabig próbált szövetségeseket találni, de nem járt sikerrel. 

Az újságíró azt mondta, hogy szerinte a parlamenti képviselők nem végzik el a munkájukat, de az éhségsztrájkkal, és annak következményével „megpecsételi” őket. „Voltam kétszer katona, sokáig bírom. És addig fogom csinálni, amíg…” – fogalmazott. Azt is megjegyezte, hogy tisztában van azzal, hogy a rendőrök közbelépnek majd, de erre is felkészült.

A Facebookon erről azt írta: „Valószínűen majd erőszakoskodni fognak velem, esetleg pszichiátriai kezelés alá vetnek, ezt csak azért mondom, mert nagyon hamar beindul a megafon, hogy bebizonyítsa, hogy hülye vagyok, voltam, mindig is. Régi kádári trükk. Tolvajnak tolvaj vagyok, de nem hülye”.

Az újságíró korábban az rtl.hu-nak beszélt arról, hogy a szalámilopási ügy után el kellett eladnia könyveit, hogy ételt vehessen:

Bakács Tibor szerint

elfogadhatatlan az olyan szintű profit, amit a végrehajtók zsebre tesznek, ezért az éhségsztrájkot akkor hagyja abba, ha benyújtják a jelenleg érvényben lévő végrehajtási törvény módosítását. 

A mostani gyakorlat szerinte ugyanis sokan hiába fizetnék be az eredeti adósságukat, a végrehajtás elrendelésekor vagy az adósság értékesítésekor jelentősen megnő a fizetendő összeg, ez pedig aránytalan nehézséget okoz az adósnak.   

„Nekem, csak elegem van ebből az életből, ahol minden erőmmel dolgozom, hogy fenntartsam magam, létminimum szinten vegetáljak, de erre nem adnak esélyt. Tudom, hogy rengeteg emberrel történik ez ebben a hazában, az ok, extra profit, a mohóság. Kész vagyok a halálra, Isten látja a lelkem” – írta a Facebookon Bakács Tibor.

Magyar Péter, Varga Judit korábbi férje szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem járult hozzá Völner Pál felmentéséhez, pedig azt az akkori igazságügyi miniszter még a Schadl-ügy kirobbanása előtt kérte. A végrehajtói kamara volt elnöke és a korábbi igazságügyi államtitkár ellen korrupciós ügyben jelenleg is folyik a per. Völner Pál a vád szerint több mint 80 milliós kenőpénzt fogadott el, de ő ezt tagadja:

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: RTL

#Belföld#bakács tibor#éhségsztrájk#végrehajtás#törvény#adósság#tartozás

Címlapról ajánljuk