Belföld

Suhajda Szilárd felesége: Meg kellett mondanom a kisfiunknak, hogy apa nem jön haza

rtl.hurtl.hu

2024. március 3. 12:37

Legéndi Tímea beszélt arról a nehéz pillanatról is, amikor először értesült arról, hogy Szilárd életveszélyes helyzetbe kerülhetett a csúcstámadás során.

Legéndi Tímea, a Mount Everesten életét vesztő Suhajda Szilárd özvegye Csisztu Zsuzsának adott interjút. A beszélgetést szemléző Blikk cikke szerint Legéndi Tímea elmondta többek között, hogy kellemetlennek tartja az „özvegy” kifejezést, ami hivatalosan jellemzi az ő állapotát. 

Legédi Tímea azt mondta, hogy nagyon bízott Szilárd képességeiben mind fizikálisan, mind mentálisan, és úgy gondolta, hogy képes lesz elérni ezt a célját.

Az interjú során elárulta, hogy a stáb már előre készült a legrosszabb esetekre is kommunikációs tervvel, de ennek végrehajtására csak az expedíció előkészítésének végső fázisában került sor. Tímea volt az, aki kezdeményezte ezt, mivel mindenki halogatta, pedig kézenfekvő volt, hogy szükség lesz rá.

Tímea továbbá beszélt arról a nehéz pillanatról is, amikor először értesült arról, hogy Szilárd életveszélyes helyzetbe kerülhetett a csúcstámadás során, és még mindig nem találták meg a férjét.

Nem rohantam a fürdőszobába zokogva, hanem valahogy úrra lett rajtam a megfontoltság és a magam számára is meglepő módon azt válaszoltam a hír hozójának, hogy várjuk meg, amíg ezt egy másik forrásból is megerősítik, csak akkor mondjuk el a médiának

– emlékezett vissza.

Az RTL Híradó riportja Suhajda Szilárd eltűnéséről:

Nyitókép: RTL

#Belföld#legéndi tímea#suhajda szilárd#mount everest#özvegy

Címlapról ajánljuk