Belföld

Lázár Jánostól elveszik, Rogán Antalhoz kerülhet a cég, ami nem adott több pénzt a Fradinak

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 16:49

Egy kormányzati rendeletből derült ki a váltás.

Egy kormányzati rendelettervezet értelmében a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft. állami szponzorációjának irányítása átkerülne Lázár János minisztériumától Rogán Antal minisztériumához, írja a HVG.

Ez az a vállalat, ami januárban megvonta támogatását a Ferencváros női kézilabda-csapatától, amire Kubatov Gábor, a Fradi elnöke kiakadt, kipécézte Bényi Szabolcsot, a Mahart Passnave elnökét.


Az Építési és Közlekedési Minisztériumban Lázár János miniszter kezdeményezte a szponzorációs szerződések felmondását a tárca tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatoknál, megtiltva az új támogatási együttműködések létrehozását. Az elmúlt 9 év során a Mahart PassNave összesen 176,5 millió forinttal támogatta a Ferencváros kézilabdásait.

A kormány honlapján közzétett rendelettervezet alapján a Mahart-Passnave tulajdonosa a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. lenne, melyet Rogán Antal tárcája alá tartozik. Kubatov Gábor a támogatás jogellenes leállítása miatt perrel fenyegetett, azonban február végéig nem indított jogi eljárást.

Frissítés!

Az Építési és Közlekedési Minisztérium pontosítést küldött a cikk kapcsán, a levelüket változtatás nélkül közöljük:

„A cikk tévesen állítja, hogy a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft. a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához kerül. A valóság ezzel szemben az, hogy a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft., tekintettel arra, hogy alapvetően turisztikai feladatokat lát el, a Magyar Turisztikai Ügynökséget is felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerül.

Tévesen állítják továbbá, hogy ez bármilyen összefüggésben áll azzal, hogy a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft. Lázár János építési és közlekedési miniszter utasításának megfelelően a közelmúltban megszüntette valamennyi sportszponzorációs szerződését. A valóság ezzel szemben az, hogy az államigazgatás működési rendjének megfelelően az egyes cégek az általuk végzett feladatokat felügyelő és irányító minisztériumok alá kerülnek. Ennek megfelelően az alapvetően turisztikai tevékenységet végző a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft. az Építési és Közlekedési Minisztériumtól a szakterületet és a Magyar Turisztikai Ügynökséget felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerül, míg ugyanezen intézkedés keretében az eddig a Nemzetgazdasági Minisztérium által felügyelt ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz kerül.

Szeretnénk egyúttal tájékoztatni Önöket, hogy a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft.-t jelenleg vezető Bényi Szabolcs kiváló munkájára az Építési és Közlekedési Minisztérium a jövőben is igényt tart.”

Nyitókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án. –Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

#Belföld#lázár jános#fradi#pénz#rogán antal#cég

Címlapról ajánljuk