Belföld

Magyar Péter: Itt az idő, hogy létrehozzunk egy új erőt

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 8:54

Magyar Péter mintha a pártalapításra utalt volna legújabb bejegyzésében. 

„Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért” – kezdte Facebook-bejegyzését Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje. Majd így folytatta:

Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni.

Azt is írta, hogy már nincs hova hátrálni, és itt az idő, hogy „a semmiből egy új, más világot” építsenek.

Építsük újra Magyarországot!

– szólított fel Magyar, ami akár egy szlogennek is megfelelne.


Magyar Péter bejegyzése tele van utalásokkal az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra, így ha Magyar pártot alapítana, akkor akár március 15-én is megtehetné.

Korábban is felmerült a pártalapítás

Arról, hogy Magyar Péter esetleg pártot alapíthat, a 444 számolt be először. Mi itt írtunk róla. A 444 több helyről is úgy értesült, Simicska Lajos is próbálkozott felvenni a kapcsolatot Magyarral az elmúlt hetekben, de ezt cáfolta a Diákhitel Központ egykori vezetője. Varga Judit volt férje a Telexnek azt mondta politikai ambícióiról, hogy nincs feladata az ellenzékkel, vagyis nem akar velük együttműködni.

Sajtóhírek szerint az elmúlt időszakban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet. A 444 egyik forrása szerint Magyar Péter bejegyzett kispártot keres magának, hogy az alapja lehessen egy új politikai tömörülésnek.

A Magyar Péterrel kapcsolatos összes hírünket megtalálja erre a linkre kattintva.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#magyar péter#párt#szlogen#Március 15

Címlapról ajánljuk