Belföld

Lázár János az RTL-nek a halálbüntetést emlegette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója kapcsán

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 13:04

Lázár János szerint V. Jánosnak a börtönben kéne megrohadnia. Az RTL Híradó többszöri visszakérdezésére sem volt hajlandó kimondani, hogy bocsánatot kér az áldozatoktól.

„Nekem az a személyes véleményem, hogy Vásárhelyi Jánosnak és az összes pedofilnak a börtönben kellene megrohadnia” – válaszolta az RTL Híradónak Lázár János a bicskei gyermekotthon gyermekmolesztálás miatt elítélt volt igazgatójáról.

Az építési és közlekedési miniszter csütörtöki, a tarifareformról szóló sajtótájékoztatóján kérdezte a Híradó. Lázár szerint Orbán Viktor és a kormány eddig megszólaló tagjai már kifejezték együttérzésüket a kegyelmi ügyben. Úgy véli, Novák Katalin bocsánatkérése elegendő volt, mert köztársasági elnökként az egész országot képviselte. Lázár állítja, az egész ország megkövette az áldozatokat, amikor erről beszélt Novák Katalin. Azt mondta, bántják a bicskei gyermekotthonban történtek.

Dühös is vagyok, hogy ez nem került kellőképpen megtorlásra, mert nekem az a személyes véleményem, hogy Vásárhelyi Jánosnak a börtönben kellene megrohadnia, és minden pedofilnak. Azon kevesek közé tartozó vagyok, akik halálbüntetés partján voltak és vannak

– fogalmazott Lázár János.

Hozzátette, ez egy olyan ügy, ahol még a halálbüntetés is felmerülhetne opcióként. Szerinte meg kell kérdezni a bírót, miért csak tíz évet kapott Vásárhelyi, amikor 25-öt is kaphatott volna. „Az is nagyon bánt és dühít, hogy Kónya endre, akinek szintén a börtönben, és nem presbitériumban volna a helye, pedig háziőrizetbe került viszonylag hamar. Ezt én komoly problémának gondolom” – fogalmazott.

A Híradó riportere rákérdezett, hogy miért nem tudja kimondani a miniszter, hogy bocsánatot kér az áldozatoktól, miután a kormánytagok közül ezt még senki sem tette meg. Lázár nem mondta ki, hogy bocsánatot kér, mert szerinte azt a köztársasági elnökasszony már megtette, csak annyit mondott, hogy bántja őket az, ami történt, és mindent megtesznek majd azért, hogy megvédjek a gyermekotthonokban élőket. Balog Zoltán ügyéről azt mondta, hogy a kérdésben az egyház fog dönteni. Hozzátette, megrázta a hír, mert Balog számára „emberi és erkölcsi értelemben is oszlop”.

Nyitókép: RTL

 

#Belföld#lázár jános#halálbüntetés#bicskei gyermekotthon

Címlapról ajánljuk