Belföld

NER-közeli kézbe került a Propeller.hu-t kiadó médiavállalat, pár hét múlva mindenkit kirúgtak

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 18:39

Nem írja többé senki a Propeller.hu-t és a Nuus.hu-t, ezt Vaszily Miklós Origo- és TV2-tulajdonos volt tanácsadója közölte a munkatársakkal.

Elbocsátotta a Propeller.hu és a Nuus.hu összes újságíróját, beleértve Réz György főszerkesztőt a lapok új tulajdonosa, a H. A. Consulting Kft. nevében Hajós Andrea, Vaszily Miklós Origo- és TV2-tulajdonos volt tanácsadója, írja a Media1.

A lap úgy tudja, hogy a kiadványok alig pár hete váltottak tulajdonost: a Nagy Elek BÁV-tulajdonoshoz tartozó Pannon Online Média Kft.-től kerültek át a NER-közeli céghez. A tulajdonosváltásnál pedig még azt közölte Hajós, hogy számítanak majd a munkájukra.

Nemrég viszont az alábbi levelet írta a beosztottaknak:

Tisztelt Kollégák!
Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy Réz György főszerkesztő munkaviszonyát a szervezet vezetősége és Réz György közötti szerződéses feltételek alapján, a mai nappal felmondtuk. Bár nem volt hosszú együttműködés, ezúton is köszönjük Gyuri értékes munkáját, amelyet tett az elmúlt időszakban mindkét weboldalért. 

Ugyanakkor sajnos be kell jelentenem további strukturális változásokat is a szervezetben. Ennek eredményeképpen jónéhány pozíció megszűnik, és a vállalkozóként működő szerkesztő kollégáink szerződéseit felmondjuk. A teljes tartalom gyártási – szerkesztési területet egy alvállalkozó részére kívánjuk kiszervezni. 

Mivel többen vidékről dolgoznak, és a személyes találkozóra nem volt eddig sem lehetőség, ezeket a megszüntetéseket postázni fogjuk a mai napon. A részletes tájékoztatást a további teendőkkel kapcsolatban a szerződés megszüntetéssel együtt fogjuk küldeni, de addig is bármilyen kérdésetek van, nyugodtan keressetek. 

Bár tudom, hogy ezek a változások kihívások elé állítanak benneteket, szeretném kérni, hogy továbbra is tartsuk be a szerződéses kötelezettségeinket. Ezúton szeretnék köszönetet mondani azért, hogy részt vettetek a szervezet életében, és hozzájárultatok az oldalak látogatottságához.

Kívánok sok erőt és kitartást ebben a nehéz időszakban!

Üdvözlettel,
Hajós Andrea
Projekt menedzser
H.A. Consulting Kft. megbízásából

Ez a Media1-nek nyilatkozó egyik elbocsátott szerint gyakorlatilag azt jelenti, hogy szinte mindenkitől megválnak az eddigi szerkesztőségben márciustól. A tömeges elbocsátások tényét megerősítette a Media1-nek B. Molnár László is, aki már a jövő hónaptól, 2024 márciusától a Nuus.hu és a Propeller.hu oldalak szerkesztőségeiért felel szerkesztőségvezetőként, tehát lényegében Réz György utódja lesz.

Az új szerkesztőségvezető korábban például a Pesti Hírlapnak volt a felelős szerkesztője, de a Gattyán Györgyhöz került, eredetileg Föőr Gábor nevével fémjelzett Frisshirek.hu elindításában is részt vett a korábbi tulajdonos idején. B. Molnár nevéhez köthető a 10perc.hu nevű oldal 2020-as elindítása is, de dolgozott a moszkvater.com internetes oldalnak is. Ő azt mondta a további tervekről:

Egy normális hangvételű, kiegyensúlyozott oldalt szeretnének, amelyen egyaránt megtalálhatók szemlék a Mandinertől és a Magyar Nemzettől, vagy például a 24.hu-tól és a hvg.hu-tól is. Egyenlő távolságot szeretnének tartani az ellenzéki és a kormánypárti politikusoktól, pártoktól.

Az új, hét fős szerkesztőség már össze is állt, de egyelőre nem fedik fel névsorukat.

#Belföld#média#sajtó#vaszily miklós#tanácsadó#kirúgás#NER#tv2#origo#tulajdonos#újságíró

Címlapról ajánljuk